Activiteiten Kerststad Valkenburg

Kerstparade-Valkenburg-Kerststad-Valkenburg

Activiteiten Kerststad Valkenburg

aaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaa

  • Welcome
  • Kerstmarkt Gemeentegrot
  • Kerstmarkt Fluweelengrot
  • Christmas Parade
  • Magic Sand Valkenburg
  • Kerst in MergelRijk
  • Route d'Amuse
  • Santa's Village

Van 13 november 2015 t/m 3 januari 2016 bruist het in Valkenburg weer van de kerstactiviteiten!

Naast de alom bekende kerstmarkten in de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot kunt u genieten van de grootse en imponerende zandsculpturen bij Magic Sand. Niet alleen in de grotten is het kerst in Valkenburg, buiten is er Santa’s Village en een schitterende Christmas Parade. En wat dacht u van de Route d’Amuse?

Kortom, er is veel te beleven in dé kerststad van Nederland.

Bekijk de tabs op deze pagina voor meer informatie.

Kerstmarkt Gemeentegrot

De oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa

De 30ste kerstmarkt in de Gemeentegrot, gelegen onderaan de bekende Cauberg, is de grootste oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa. U zult verrast zijn door de mooie settings en decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. De ruime, lange gangen die deze Gemeentegrot typeren, nodigen u uit voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstgrot.

Openingstijden
13 november t/m 23 december 2015
Maandag – donderdag 11.00 – 20.00 uur
Vrijdag – zaterdag 10.00 – 21.00 uur
Zondag 10.00 – 20.00 uur
Woensdag 23 december 11.00 – 18.00 uur

Entree
Volwassenen € 6,00
Kinderen < 12 jaar € 3,00
Kinderen < 5 jaar € 0,00

Bezoekadres
Cauberg 4
6301 BT Valkenburg
Nederland

+31 (0)6 555 219 15 / +31 (0)6 285 621 10
info@valkenburgpromotion.nl
www.kerstmarktgemeentegrot.nl

Honden zijn niet toegestaan in de Gemeentegrot. De Kerstmarkt in de Gemeentegrot is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kerstmarkt Fluweelengrot

Lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties

Bezoek tussen 13 november en 23 december de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit is alweer de achttiende editie van de kerstmarkt. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid. Beleef de warme kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!

Kerstman
De Kerstman is in de Fluweelengrot neergestreken. U bent welkom in zijn werkplaats! Tijdens de Kerstmarkt Fluweelengrot verwelkomt de Kerstman de bezoekers elke dag tussen 12:00 uur en 17:00 uur.

Steun een stukje Limburgse geschiedenis
Elk jaar bezoeken meer dan 125.000 mensen uit binnen- en buitenland deze speciale ondergrondse kerstmarkt.
De opbrengsten komen ten goede aan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om de Kasteelruïne en Fluweelengrot in stand te houden.

Kasteelruïne
De Kasteelruïne is binnen haar openingstijden ook te bezoeken in de kerstmarktperiode. De stichting houdt zich echter het recht voor om bij slecht weer de Kasteelruïne te sluiten ten behoeve van uw veiligheid.

Honden/dieren worden tijdens de Kerstmarkt niet toegelaten, met uitzondering van blindengeleidehonden en hulphonden.
De gehele route is rolstoeltoegankelijk.

Openingstijden
13 november t/m 23 december 2015
Zondag – donderdag 10.00 – 19.00 uur
Vrijdag – zaterdag 10.00 – 21.00 uur
Woensdag 23 december 10.00 – 18.00 uur

Entree
Volwassenen € 6,00
Kinderen < 12 jaar € 3,00
Kinderen < 5 jaar € 0,00

Tevens kunt u uw entreekaarten voor de kerstmarkt Fluweelengrot online bestellen. Klik hier om direct entreekaarten te bestellen.

Bezoekadres
Kerstmarkt Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg
Nederland

info@kasteelruinevalkenburg.nl
www.fluweelengrot.nl/kerstmarkt_algemeen
T +31 (0)43 82 00 040

Christmas Parade

Laat je betoveren door de magische Christmas Parade!

Laat je betoveren door de magische Christmas Parade! Twee keer per week trekt deze betoverende parade van verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums op een speciaal voor de Parade gecomponeerde soundtrack door het centrum van Valkenburg. Vanaf 14 november t/m 19 december 2015 iedere zaterdagavond om 19.30 uur en iedere woensdagavond om 19.00 uur.

Op woensdag 30 december 2015 trekt de Christmas Parade nog 1 keer door de straten van Berg en Terblijt.

Magic Sand


Beleef het échte kerstgevoel, vol magische momenten!
Tijdens de 5e editie met als nieuw thema “A Christmas Story” leiden wij u langs bijzondere zandcreaties met imponerende levensgrote figuren, die elk een stukje kerstverhaal vertellen.
Deze zandsculpturen zetten aan tot nadenken…

Door de combinatie van fraaie zandsculpturen, de sfeervolle verlichting en prachtige muziek ontdekt u in deze feeërieke kerstgrot het echte kerstgevoel!
Na uw bezoek aan de kerststal kunt u per kabelbaan (retourrit) naar de Wilhelminatoren. Geniet hier van het adembenemende vergezicht over het Geuldal onder het genot van een hapje en drankje.

Openingstijden
13 november 2015 t/m 3 januari 2016
Maandag – vrijdag geopend van 11.00 – 18.00 uur
Zaterdag – zondag geopend van 11.00 – 18.00 uur
25 december 2015 en 1 januari 2016 gesloten

Entree
Volwassenen € 6,00 p.p.
Inclusief retour kabelbaan € 8,50 p.p.
Kinderen < 12 jaar € 3,00 p.p.
Inclusief retour kabelbaan € 5,00 p.p.

Honden zijn niet toegestaan, met uitzondering van blindengeleidehonden en hulphonden.
De gehele route is rolstoeltoegankelijk, elektrische rolstoelen zijn niet toegestaan.

Bezoekadres
Neerhem 44
6301 CJ Valkenburg
Nederland

+31 (0)43 609 06 09
info@agogovalkenburg.nl
www.kerststalvalkenburg.nl

Route d’Amuse

Een gezellige wandeling door het mooie geulstadje Valkenburg

Een gezellige wandeling met amuses door het mooie geulstadje Valkenburg. Onderweg geniet u van een aantal heerlijke amuses bij 5 gerenommeerde horecagelegenheden. U kunt kiezen uit 3 verschillende wandelroutes; alle routes omvatten buiten het ‘stadse’ deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringt. Kinderen krijgen een passende kinder- amuse. De routes zijn van 13 november 2015 t/m 3 januari 2016 dagelijks te wandelen tussen 12.00 en 18.00 uur m.u.v. 1e Kerstdag en nieuwjaarsdag   (24, 26 en 31 december tot 16.00 uur) en verkrijgbaar bij VVV Zuid-Limburg, Landal Kasteeldomein De Cauberg, The Readshop aan de Dr. Erensstraat en bij de meeste deelnemende restaurants. De routekaart inclusief hapjes kost € 11,50 p.p.

Tevens hebben wij leuke arrangementen met o.a. de ZLSM (stoomtrein) en Veolia.

Meer info op: www.route-damuse.nl

Santa’s Village

Met Europa’s grootste zingende kerstboom

Authentieke chalets
6 meter hoge entreebogen zorgen voor een sfeervolle binnenkomst. De originele, uit larikshout opgebouwde, chalets hebben een authentieke uitstraling. In de chalets worden hoofdzakelijk kerstgerelateerde artikelen en etenswaren zoals heerlijke oliebollen, crêpes, churos en reibekuchen aangeboden. Uiteraard zal ook de originele Glühwein niet ontbreken.

Europa’s grootste zingende Kerstboom
In een sprookjesachtige setting staat (dit jaar voor het eerst) de grootste zingende Kerstboom van Europa. Hij wordt verlicht met wel 5000 lampjes en een 10 tal kaarsen die bij inworp van een klein bedrag gaan zingen. Met uw inworp steunt u tevens een goed doel (officiële bekendmaking volgt later).

CNN news – Valkenburg bij de beste 10 v/d wereld!
Een panel van CNN heeft vele kerststeden beoordeeld op Kerstbeleving; Sfeer, aankleding en evenementen. De uitkomst bracht Valkenburg in de top-10 van alle kerststeden ter wereld. Een fantastisch resultaat waar Valkenburg trots op mag zijn.

Op en Top Kerststad Valkenburg
Een bezoek aan Santa’s Village is tevens de ideale gelegenheid om ook een bezoekje te brengen aan het gezellige winkelcentrum van Valkenburg. Sla twee vliegen in één klap en laat je verrassen door het winkelaanbod in de sfeervolle kerststad. Een groot gedeelte van de 70 winkels in het centrum verzorgen prachtige kerstetalages. Vertrekkend vanaf Santa’s Village vind je een perfecte aansluiting op de verschillende winkelstraten. Met de smaakvol verlichte straten maakt het dat Valkenburg aan de Geul echt dè Kerststad van Nederland is.

Dus… laat u verrassen in Santa’s Village Valkenburg!