Activiteiten Kerststad Valkenburg

Activiteiten Kerststad Valkenburg

Activiteiten Kerststad Valkenburg

aaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaa

  • Welkom
  • Kerstmarkt Gemeentegrot
  • Kerstmarkt Fluweelengrot
  • Christmas Parade
  • Magisch Zand Kerststal
  • Kerst in MergelRijk
  • Route d'Amuse
  • Santa's Village

Van 14 november 2014 t/m 4 januari 2015 bruist het in Valkenburg van de kerstactiviteiten!

Naast de alom bekende kerstmarkten in de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot kunt u genieten van de grootste kerststal van Europa bij Magisch Zand en van een unieke verzameling van alles over mergel en grotten bij Kerst in MergelRijk. Niet alleen in de grotten is het kerst in Valkenburg, buiten is er Santa’s Village en een schitterende Christmas Parade. En wat dacht u van de Route d’Amuse?

Kortom, er is veel te beleven in dé kerststad van Nederland.

Bekijk de tabs op deze pagina voor meer informatie.

Kerstmarkt Gemeentegrot

De oudste en grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa

De 29ste kerstmarkt in de Gemeentegrot, gelegen onderaan de bekende Cauberg, is de grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa. U zult verrast zijn door de mooie settings en decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. De ruime, lange gangen die deze Gemeentegrot typeren, nodigen u uit voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstgrot.

Openingstijden
14 november t/m 23 december 2014
Maandag – Vrijdag 11:00 – 20:00 Uur
Zaterdag – Zondag 10:00 – 21:00 Uur
Dinsdag 23 december 11:00 – 18:00 Uur

Entreeprijs
Volwassenen € 5,00
Kinderen < 12 Jaar € 3,00
Kinderen < 5 Jaar € 0,00

Bezoekadres
Cauberg 4
6301 BT Valkenburg
Nederland

+31 (0)6 555 219 15 / +31 (0)6 285 621 10
info@valkenburgpromotion.nl
www.kerstmarktgemeentegrot.nl

Honden zijn niet toegestaan in de Gemeentegrot. De Kerstmarkt in de Gemeentegrot is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kerstmarkt Fluweelengrot

Lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties

Bezoek tussen 14 november en 23 december de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit is alweer de zeventiende editie van de kerstmarkt. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid. Beleef de warme kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!

Kerstman
De Kerstman is in de Fluweelengrot neergestreken. U bent welkom in zijn huis! Neem een kijkje in de cadeaukamer, loop door zijn slaapkamer en aanschouw de rendieren en zijn arreslee. Tijdens de Kerstmarkt Fluweelengrot verwelkomt de Kerstman de bezoekers elke dag tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Alleen op 5 december is de Kerstman aanwezig tussen 12:00 en 16:00 uur.

Kerst- en cadeau-artikelen
Een groot aantal nissen in de Fluweelengrot is ingericht als een klein, gezellig winkeltje. Deze winkeltjes stralen de kerstsfeer uit en zijn met elkaar verbonden door een feeëriek verlicht kronkelig gangenstelsel. Op de Kerstmarkt Fluweelengrot worden allerhande artikelen gepresenteerd die zeer geschikt zijn als kerstdecoratie of kerstcadeau. Apart zijn de vele handgemaakte -(internationale)producten, die veelal niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals kaarsen, mergelartikelen en Pools handwerk. Oude ambachten worden door verschillende standhouders tijdens de kerstmarkt getoond. Natuurlijk worden ook spirituele geschenken, kindercadeautjes, lekkernijen en allerlei hebbedingetjes verkocht. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar voor ieder wat wils! Buiten op het gezellig aangeklede grotpleintje en halverwege de route kunt u genieten van een hapje en drankje.

Steun een stukje Limburgse geschiedenis
Elk jaar bezoeken meer dan 125.000 mensen uit binnen- en buitenland deze speciale ondergrondse kerstmarkt.
De revenuen komen ten goede aan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om de Kasteelruïne en Fluweelengrot in stand te houden.

De Kasteelruïne is binnen haar openingstijden ook te bezoeken in de kerstmarktperiode. De stichting houdt zich echter het recht voor om bij slecht weer de Kasteelruïne te sluiten ten behoeve van uw veiligheid.
Honden/dieren worden tijdens de Kerstmarkt niet toegelaten, met uitzondering van blindengeleidehonden en hulphonden.
De gehele route is rolstoeltoegankelijk

Openingstijden
14 november t/m 23 december 2014
Zondag – donderdag 10.00 – 19.00 uur
Vrijdag – zaterdag 10.00 – 21.00 uur
Dinsdag 23 december 10.00 – 18.00 uur

Entree
Volwassenen € 5,00
Kinderen < 12 jaar € 3,00
Kinderen < 5 jaar € 0,00

Bezoekadres
Kerstmarkt Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg
Nederland

Kerstmarkt Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg

info@kasteelruinevalkenburg.nl
www.fluweelengrot.nl

T +31 (0)43 82 00 040

Christmas Parade

Laat je betoveren door de magische Christmas Parade!

Twee keer per week trekt deze betoverende parade van verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums op een speciaal gecomponeerde Christmas Song door het centrum van Valkenburg. Vanaf 15 november iedere woensdagavond om 19.00 uur en iedere zaterdagavond om 19.30 uur.

Magisch Zand Kerststal

Ontdek de grootste, ondergrondse Kerststal van Europa

Volg de engelen en de sterren… Stralender dan ooit, ontdekt u het kerstverhaal in de spelonken van de Wilhelminagrot. Waar de levensgrote en fascinerende zandcreaties ieder moment tot leven lijken te komen. Tevens vormen de feeëriek verlichte mergelgangen en spelonken een prachtig decor voor iedereen die Kerst écht wil beleven! Volg de wonderbaarlijke ondergrondse route en u komt uiteindelijk terecht bij de grootste Europese zandsculpturen kerststal, geïnspireerd door ‘De Ster van Bethlehem”. Na uw bezoek aan de Kerststal kunt u per kabelbaan (retourrit) naar Café-Restaurant De Wilhelminatoren waar U iets lekkers kunt nuttigen. Het adembenemende vergezicht over het Geuldal zorgt voor de rest.

Kerststal Valkenburg, waar het échte kerstgevoel begint!

Openingstijden
14 november 2014 t/m 4 januari 2015
Dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur
25 december 2014 en 1 januari 2015 gesloten

Entree
Volwassenen € 5,00 p.p.
Inclusief retour kabelbaan € 8,50 p.p.
Kinderen < 12 jaar € 2,50 p.p.
Inclusief retour kabelbaan € 5,00 p.p.

Honden zijn niet toegestaan.

Bezoekadres
Neerhem 44
6301 CJ Valkenburg
Nederland

+31 (0)43 609 06 09
info@agogovalkenburg.nl
www.kerststalvalkenburg.nl

Kerst in Mergelrijk

Kerst in MergelRijk is een ware beleving voor alle zintuigen tijdens kerst. Proef de kerstsfeer in deze schitterende kerstgrot, geniet van prachtige mergelkunst, luister en kijk naar boeiende kerstverhalen, voel de mergel en maak er zelf een kerstsouvenir van en aanschouwo.a. een levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt. Kortom: een veelzijdige beleving in deze nieuwe kerstgrot. Dit mag u niet missen!

Tijdens Kerst in MergelRijk ontvangt u € 2,00 korting op de normale entree van MergelRijk en op slechts 750 meter afstand van de kerstmarkt.

Openingstijden
14 november 2014 t/m 4 januari 2015
Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Entree
Volwassenen € 6,50
Kinderen < 12 jaar € 4,50
Kinderen < 5 jaar € 0,00

Bezoekadres
Kerst in MergelRijk
Daalhemerweg 31a
6301 BJ Valkenburg
Nederland

T +31(0)43 6013186
info@mergelrijk.nl
http://www.mergelrijk.nl/kerst

Route d’Amuse

Een gezellige wandeling door het mooie geulstadje Valkenburg

Onderweg geniet u van een aantal heerlijke amuses bij 5 gerenommeerde horecagelegenheden. Voor kinderen is er natuurlijk een amuse d’enfant.

De 3 routes zijn van 14 november 2014 t/m 4 januari 2015 dagelijks te wandelen tussen 12.00 en 18.00 uur m.u.v. 1e Kerstdag en nieuwjaarsdag (24, 26 en 31 december tot 16.00 uur) en verkrijgbaar bij VVV Zuid-Limburg, Landal Kasteeldomein De Cauberg, de Readshop aan de Dr. Erensstraat en bij alle deelnemende restaurants. De routekaart inclusief hapjes kost € 9,95 p.p.

Meer info op: www.route-damuse.nl

Vernieuwd Santa’s Village

Met Europa’s grootste zingende kerstboom

Door het grote succes en de ca. 300.000 bezoekers die Valkenburg vorig jaar mocht verwelkomen, komt Santa’s Village ook in 2014 weer op het Theodoor Dorrenplein in hartje Valkenburg te staan. Op 15 november 2014 zal Santa’s Village worden geopend, om de vele bezoekers vervolgens tot 4 januari 2015 sfeervol te ontvangen.

Authentieke chalets
6 meter hoge entreebogen zorgen voor een sfeervolle binnenkomst. De originele, uit larikshout opgebouwde, chalets hebben een authentieke uitstraling. In de chalets worden hoofdzakelijk kerstgerelateerde artikelen en etenswaren zoals heerlijke oliebollen, crêpes, churos en reibekuchen aangeboden. Uiteraard zal ook de originele Glühwein niet ontbreken.

Europa’s grootste zingende Kerstboom
In een sprookjesachtige setting staat (dit jaar voor het eerst) de grootste zingende Kerstboom van Europa. Hij wordt verlicht met wel 5000 lampjes en een 10 tal kaarsen die bij inworp van een klein bedrag gaan zingen. Met uw inworp steunt u tevens een goed doel (officiële bekendmaking volgt later).

Santa’s Home
Voor de kids komt de Kerstman regelmatig naar zijn Santa’s Home op het Th. Dorrenplein, waar de mogelijkheid geboden wordt een foto te maken van uw ontmoeting met de Kerstman.

Het programma wordt verder aangevuld met verschillende muziekoptredens en natuurlijk zal de kerstparade weer elke woensdag (18:30) en zaterdag (19:00) vlak naast Santa’s Village voorbij trekken.

CNN news – Valkenburg bij de beste 10 v/d wereld!
Een panel van CNN heeft vele kerststeden in 2013 beoordeeld op Kerstbeleving; Sfeer, aankleding en evenementen. De uitkomst bracht Valkenburg in de top-10 van alle kerststeden ter wereld. Een fantastisch resultaat waar Valkenburg trots op mag zijn.

Op en Top Kerststad Valkenburg
Een bezoek aan Santa’s Village is tevens de ideale gelegenheid om ook een bezoekje te brengen aan het gezellige winkelcentrum van Valkenburg. Sla twee vliegen in één klap en laat je verrassen door het winkelaanbod in de sfeervolle kerststad. Een groot gedeelte van de 70 winkels in het centrum verzorgen prachtige kerstetalages. Vertrekkend vanaf Santa’s Village vind je een perfecte aansluiting op de verschillende winkelstraten. Met de smaakvol verlichte straten maakt het dat Valkenburg aan de Geul echt dè Kerststad van Nederland is.

Dus… laat u verrassen in Santa’s Village Valkenburg!