Activiteiten Kerststad Valkenburg

Van 15 november 2019 t/m  5 januari 2020 bruist het in Valkenburg van de kerstactiviteiten!


Wat is er te doen in Kerststad Valkenburg?

Dit zijn de 6 hoofdactiviteiten (klik erop voor meer info):

Kerstmarkt Gemeentegrot

Kerstminiaturen in MergelRijk

Kerstmarkt Fluweelengrot

Winter Wonderland

Christmas Parade

Route d’Amuse

 

Maar er zijn nog véél meer leuke kerstactiviteiten in Kerststad Valkenburg:

Santa’s Village
Een sfeervolle Kerstmarkt in het hartje van Valkenburg voor het hele gezin. Allemaal gezellige originele chalets vol met leuke kerstspulletjes en gifts, afgewisseld met chalets waar je van heerlijke warme wafels, oliebollen, crêpes, churos kunt genieten, of je kunt er even tot rust komen in Santa’s bar onder het genot van een warme chocomel of originele Glühwein.

Voor de kids komt de Kerstman regelmatig naar zijn Santa’s Village op het Th. Dorrenplein, waar de mogelijkheid geboden wordt een foto te maken van de ontmoeting met de Kerstman. De entree is gratis.

Openingstijden Santa’s Village:

15 nov. t/m 31 dec. 2019
Ma. Di. Do. –     12:00 tot 19:00
Wo. Vrij. –          12:00 tot 21:00*
Zaterdag –          10:00 tot 21:00*
Zondag –             10:00 tot 19:00
24 en 31 december tot 17:00
(*) na 23 december tot 19:00

Voor meer info: www.santasvillage.nl


Winters Sprookjesbos

Geniet van de charme in het Sprookjesbos, leuk voor jong en oud! Reuzen drinken gezellig glühwein terwijl de kinderen op de foto gaan met de IJsprinses. Ontdek de oude bekende sprookjes met onder andere Roodkapje, Klein Duimpje en Sneeuwwitje in kerstsferen.

Sprookjesbos is een familiepark gelegen in het bos op de Heunsberg. Kom en ontdek de sprookjesverhalen, speeltuinen en geniet in de Dolle Draaimolen en Sinbads schommelschip.

Openingstijden Sprookjesbos

Woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur. In de kerstvakantie is het park dagelijks geopend, m.u.v. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Entree & Parkeren
De prijzen voor 2019 zijn momenteel nog niet bekend.

Voor meer info: www.sprookjesbos.nl

\


Santa’s Gift Factory

Locatie: Konijnsgracht 11

Openingstijden: van 16 november t/m 23 december dagelijks van 10.00-18.00 uur.

Entree vanaf 12 jaar: Entreeprijs 2019 is momenteel nog niet bekend.

Santa’s Post Office

Het oude postkantoor van Valkenburg wordt vanaf 15 november tot en met 23 december overgenomen door de kerstman!

Iedere woensdag en zaterdag vanaf 12.00 uur opent de kerstman de deuren van Santa’s Post Office voor publiek. Er is gratis toegang tot zijn werkkamer en je kunt komen genieten van een drankje en een hapje in Santa’s (buiten)Bar.
Bij de ingang van Santa’s Post Office is gedurende Kerststad Valkenburg Santa’s Mailbox gestationeerd. Hier kun je als bezoeker dagelijks je kerstwens(en) en brieven posten welke bestemd zijn voor de kerstman. Voorafgaand aan de kerstparade, welke opgebouwd wordt voor de ingang van Santa’s Post Office, komt de kerstman samen met zijn elfen de Mailbox legen.

Speciaal voor de kinderen vertelt Mary (Meurders) Christmas iedere woensdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur de meest bijzondere verhalen die de kerstman heeft meegemaakt. Mary laat de kinderen ook aanschuiven aan Santa’s knutseltafel, zodat ze hun eigen kerstwens kunnen maken, die ze vervolgens buiten in Santa’s Mailbox kunnen posten.

Openingstijden Santa’s Post Office (incl. werkkamer):
Woensdagen en zaterdagen vanaf 12.00 uur.
Openingstijden Santa’s Mailbox:
Dagelijks van 15 november tot en met 23 december.

Locatie:
De Post Valkenburg – Ingang aan de Poststraat

Meer info over Santa’s Post OfficeWISH . een ondergrondse lichtexpositie

23 november t/m 5 januari

Een betoverend evenement: internationale lichtkunstenaars exposeren in ondergrondse crypten

Museum Romeinse Katakomben is binnenkort het decor van de lichtexpositie “WISH”. Het is de derde editie van dit adembenemend mooie evenement, dat zal plaatsvinden in de mystieke ondergrondse gangen van het museum. Er worden objecten tentoongesteld van internationale lichtkunstenaars.

Het expositiethema “WISH” verwijst naar een oud gebruik, namelijk het overbrengen van persoonlijke berichten en wensen via licht. In het oude Rome gaven mensen elkaar “Nieuwjaarslampen” cadeau. Prachtige terracotta lampjes waarop persoonlijke wensen waren aangebracht.

Museum Romeinse Katakomben vertaalt deze bijzondere traditie naar het heden, door het organiseren van een lichtexpositie rondom de jaarwisseling. Bezoekers worden uitgedaagd deel te nemen: ze mogen een wens achterlaten. Museum Romeinse Katakomben zal uiteindelijk één van deze wensen in vervulling brengen.

Tip: Je kunt de expositie combineren met een rondleiding door het ondergrondse gangenstelsel van  Museum Romeinse Katakomben óf met de boeiende themawandeling “Van donker naar licht”!

WISH PROGRAMMA van 23 november t/m 5 januari

23 nov tm 5 januari
Iedere dinsdag tot en met zondag, om 15.00 uur: De spannende WISH themarondleiding ‘Van donker naar licht’

23 nov tm 5 januari
Boek de creatieve WISH workshop ‘Romeins Wenslampje’ (op reservering)

15 dec tm 5 januari:
De jaarlijkse WISH lichtexpositie, internationale lichtkunstenaars exposeren in ondergrondse crypten en expositieruimtes. Bezoekers mogen een wens achterlaten bij deze expositie, en één van deze wensen wordt in vervulling gebracht!

Je vindt alle informatie op www.katakomben.nl

WISH Romeinse Katakomben Valkenburg