Kersttentoonstelling 'Wordt het ooit werkelijkheid?/Vrede verbindt over grenzen?'

Houthem St. Gerlach Bezoek website

Kersttentoonstelling 'Wordt het ooit werkelijkheid?/Vrede verbindt over grenzen?'

Kersttentoonstelling 'Wordt het ooit werkelijkheid?/Vrede verbindt over grenzen?' Heiligdom St-GerlachHouthem St. Gerlach 06-15304492 Naar de website
Het verhaal van de vlucht naar Egypte uit het leven van Jezus herhaalt zich telkens weer. Schepen met vluchtelingen varen heden ten dage over zee op zoek naar een veilige haven. Maar de mensen die vrede zoeken zijn nergens welkom. Verdraagzaamheid, vrijheid en vrede zijn woorden en gedachten die meer dan ooit negatief in beeld komen. Overvolle vluchtelingenkampen vormen een grote tegenstelling ten opzichte van de gedachte vrede op aarde voor alle mensen van goede wil. 

Wanneer wordt vrede op aarde werkelijkheid wat betreft verdraagzaamheid en vrijheid? Het is bekend dat koning Herodes (toen hij vernam, dat er in zijn land een Joodse Messias was geboren) opdracht gaf in Bethlehem en omgeving alle jongetjes van twee jaar en jonger om het leven te brengen. Jozef en Maria vluchten met het kind. Deze tentoonstelling bestaat uit kerstkribben van pastoor van Oss, schilderijen van Eugène Hennekens, quilten van Lisette Pooters en foto's van Hay Herben.

Overzicht

Data 6-12-2019 t/m 1-1-2020
Contact
Heiligdom St-Gerlach, Houthem St. Gerlach
06-15304492

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website