NIEUWS CATEGORIEEN:
DOORZOEK HET NIEUWS:
13
nov-2018

Europese Kerststad 2018 Valkenburg opent snel

Nieuws   /  

Wees welkom van 16 november tot en met 6 januari

De vorig jaar uitgeroepen ‘Beste Kerststad in Europa’ opent haar deuren op vrijdag 16 november en is dit jaar completer dan ooit. Met dit jaar Santa’s Post Office en KinderKerststad Valkenburg als nieuwe trekpleisters en allerlei Noviteiten bij de bestaande attracties. Ondergronds zijn de kerstmarkten in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot te bezoeken. Kerstminiaturen vindt u in Mergelrijk en wat te denken van de Lichtshow ‘WISH’ in de Romeinse Katakomben. Bezoek ook de ‘Winter Wonderland’ zandsculpturen in de Wilhelminagrot. Of kom naar Santa’s Village, Santa’s Giftfactory, Santa’s bedroom of het winterse Sprookjesbos. Daarnaast trakteert Valkenburg bezoekers iedere woensdag en zaterdag op de ‘Christmas Fairytales parade’. En tijdens de culinaire wandeling Route d’Amuse proeft u diverse amuses bij de Valkenburgse restaurants.

Europese Kerststad 2018

KinderKerststad Valkenburg

Op woensdagmiddag (van 16 november tot en met 6 januari) verandert Valkenburg in ‘KinderKerststad’. Kinderen staan dan helemaal centraal in het activiteitenprogramma. Denk bijvoorbeeld aan een culinaire kinder-hapjes wandelroute, theaterprogramma’s en schaatsen. Bovendien ontvangen de eerste 300 bezoekers van KinderKerststad een VIP-ticket waarmee ze toegang krijgen tot een speciaal vak op het Walramplein om de kerstparade te bekijken. De VIP-tickets worden uitgegeven bij: Kerstmarkt Gemeentegrot, Kerstmarkt Fluweelengrot, Miniatuurwereld in MergelRijk, Winter Wonderland Wilhelminagrot, Winters Sprookjesbos en Santa’s Giftfactory.

Andere Noviteiten

De Christmas Parade is dit jaar verlengd en er zijn publieksvakken opgesteld. Op de plek waar de kerstparade start, staat dit jaar Santa’s Mailbox waar bezoekers dagelijks hun kerstwensen en brieven kunnen posten voor de kerstman. De kerstman leegt hier voorafgaand aan de parade – samen met zijn elfen – tweewekelijks de box. De Romeinse Katakomben tonen dit jaar de lichtshow ‘WISH’, een ondergrondse lichtexpositie. Speciale lichteffecten schijnen dit jaar ook op de nieuwe mega kerstboom op het vernieuwde Walramplein en is er een grote verlichte kerstboom op het Theodoor Dorrenplein.

Online tickets voor de diverse activiteiten kunnen besteld worden via de ticketshop, ook zijn er combinatietickets te verkrijgen voor verschillende attracties samen. Voor meer informatie over bovengenoemde activiteiten, kunt u terecht op de website van kerststadvalkenburg.nl

0

 keer leuk gevonden / 0 Comments
Deel dit bericht:

Archieven

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec