NIEUWS CATEGORIEEN:
DOORZOEK HET NIEUWS:
30
mei-2017

Grotten Valkenburg

Nieuws   /  

De grotten Valkenburg in kersttijd

Zo tegen het einde van het jaar worden er in het kader van Kerststad Valkenburg – net als voorgaande jaren – in Valkenburg weer tal van leuke en/of gezellige kerstactiviteiten georganiseerd. Kerststad Valkenburg is een samenwerkingsverband tussen 7 grote en unieke kerstactiviteiten in Valkenburg. Hieronder zullen er 3 van de activiteiten worden uitgelicht, zodat u een beetje weet wat u kunt verwachten. Alle drie de activiteiten vinden plaats in de grotten van Valkenburg. Dit alleen is al zeer bijzonder! We hopen natuurlijk dat een of meer van activiteiten u  aanspreekt, dat u besluit in de auto te stappen en de moeite neemt naar het mooie Zuid-Limburg af te reizen.

De kerstmarkt in de Gemeentegrot

Van 17 november tot en met 23 december 2017 is het eindelijk zo ver: dan opent de Gemeentegrot voor de eenendertigste keer haar deuren voor iedereen die graag in een knusse kerststemming wil komen. Waarom we ook u uitnodigen om een kijkje te komen nemen? Omdat u gewoon gezien moet hebben hoe de Gemeentegrot als een van de oudste grotten van Valkenburg in de aanloop naar de Kerst prachtig versierd is. Tevens bevinden zich  in de grot tientallen stands met mooie (kerst)cadeauartikelen en stands waar eten en drinken gekocht kan worden. De Gemeentegrot ligt aan de voet van de bekende Cauberg en is zo ingericht dat deze ook toegankelijk is voor mindervaliden met een rollator, in een scootmobiel of die die gebonden zijn aan een rolstoel. Iedereen moet immers kunnen genieten van de kerstige entourage van de Gemeentegrot, nietwaar?

De kerstmarkt in de Fluweelgrot

De Fluweelgrot opent haar deuren eveneens van 17 november tot en met 23 december 2017, maar dan voor de negentiende keer. Naast het bewonderen van de feestelijke kerstdecoratie kunt u onze  fraaie stands bezoeken waar kerst- en cadeauartikelen zijn uitgestald voor alle leeftijden. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de vele indrukwekkende schilderingen aan de wand en de schitterende sculpturen. En o, ja: vergeet vooral ook niet om een kijkje te nemen bij de unieke achttiende-eeuwse kapel, een kasteelruïne die óók tijdens de kerstperiode te bezoeken is. De Fluweelgrot is gelegen aan de Daalhemerweg 27 en is, net als de Gemeentegrot, een van de grotten van Valkenburg die rolstoelvriendelijk is en dus echt voor iedereen toegankelijk is.

MergelRijk in kerstsferen

De Gemeentegrot en de Fluweelgrot zijn niet de enige grotten van Valkenburg die in een kerstsfeer zijn ondergedompeld. De grot van MergelRijk wordt gezien als de leukste kerstgrot van Valkenburg en is tot en met 7 januari 2018 – met uitzondering van nieuwjaarsdag – dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de grot zijn prachtig versierde kerstbomen en mergelbeelden met een kerstthema  te vinden. Uiteraard zijn daarbij  ook de wanden van de grot op een prachtige manier gedecoreerd. Maar dat is nog niet alles: in de grot kunt u bovendien een Kerstfilm bekijken die gemaakt is door mergelkunstenaar Gert van der Vijver. U zult merken dat Gert een ware tovenaar is, want nog nooit eerder was het iemand gelukt het kerstverhaal in mergelstof uit te beelden. Dit moet u dus gezien hebben! U kunt Gert al kennen van de televisieserie ‘Sprookjes van Klaas’ en een ‘Dichtbij’, een muziekvideo van Marco Borsato. In ‘Sprookjes van Klaas’ laat de markante Klaas Vaak in zijn zandkasteel verhalen tot leven komen met magisch zand en die tekeningen zijn dus van de hand van Gert. ‘Dichtbij’ schetst een kunstig uitgebeeld verhaal dat zich in de videoclip langzaam ontvouwt.
Welke van de grotten van Valkenburg u ook wenst te bezoeken: graag tot ziens, alvast heel fijne feestdagen en een heel gelukkig 2018!

0

 keer leuk gevonden / 0 Comments
Deel dit bericht:

Archieven

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec