KERSTSTAD VALKENBURG

KinderKerststad Valkenburg

KinderKerststad: Een magische belevenis

Op woensdagmiddag verandert Valkenburg in een magische KinderKerststad. Kinderen staan dan helemaal in het middelpunt.

Ontdek de leuke activiteiten en verrassingen van KinderKerststad.

VIP-tickets Christmas Fairytales Parade
Op woensdagmiddag (tussen 15 november en 5 januari) ontvangen de eerste 300 bezoekers van KinderKerststad een VIP-ticket. Met het VIP-ticket krijg je toegang tot een speciaal vak waar je de woensdagavond Christmas Fairytales Parade van dichtbij kunt bekijken.

Waar krijg je een VIP-ticket
Je maakt kans op een VIP-ticket wanneer je één van de deelnemende activiteiten bezoekt: Kerstmarkt Gemeentegrot, Kerstmarkt Fluweelengrot, Miniatuurwereld in MergelRijk, Winter Wonderland, Winters Sprookjesbos en Santa’s Giftfactory.

Kerstmarkt Gemeentegrot
Welkom in deze KinderKerstgrot! Op de woensdagmiddagen tussen 14:00 en 17:00 uur zal er in de Gemeentegrot een afwisselend programma met theater en gezellige kidsactiviteiten worden aangeboden voor onze kleinste kerstvierders, een echte gezinsmiddag voor jong en oud(ers). Onder andere: Ink @Santa’s Service Station, Ruben’s Poppenkast Theater, Schminkelfje en ontmoet de IJsprinses uit het Sprookjesbos.
Kijk hier voor het complete programma.

Kerstminiaturen in MergelRijk
De leukste grot van Valkenburg voor kinderen, MergelRijk, is voor Kerststad Valkenburg omgetoverd tot een grote kerstminiatuurwereld met o.a. tientallen winterdorpjes, bewegende attracties, een miniatuur Efteling, winterse berglandschappen, heel veel kerstbomen en nog véél meer in het klein! Kinderen (en volwassenen) kijken hun ogen uit en de kleinsten mogen zelf de grot ontdekken via een spannende speurtocht. Ze zoeken onderweg ook fossielen en kunnen (gratis) een mooi kerstsouvenir van mergel maken in het grottenatelier!

Kerstmarkt Fluweelengrot
Tijdens de magische kindermiddagen in de Fluweelengrot stap je in de voetsporen van Kerstkabouter Lumi en zijn dierenvriendjes. De Ballonnentovenaar vermaakt de kinderen tussen 13 en 16 uur en de kinderen krijgen ook nog een leuke verrassing!

Winter Wonderland
Bewonder de zandsculpturen van Winter Wonderland in de Wilhelminagrot en bezoek Brasserie Wilhelminatoren via de sfeervol verlichte kabelbaan. De Brasserie kijkt uit over de magisch verlichte Kerststad Valkenburg. Kinderen krijgen op woensdagmiddag €2,- korting op een heerlijke portie poffertjes.

Winters Sprookjesbos
Het Winters Sprookjesbos is helemaal in kerstsfeer gehuld en je kunt er zelfs schaatsen op de mini-schaatsbaan. Kinderen mogen op de foto met de IJsprinses en zich lekker uitleven in het Speelkasteel. Ontdek de bekende sprookjes en zie Roodkapje, Klein Duimpje en Sneeuwwitje in bijzondere kerstsferen.

Santa’s Gift Factory
Kinderen mogen deelnemen aan een leuke workshop, die tussen 13 en 17 uur gratis wordt aangeboden in Santa’s Gift Factory. Terwijl de kinderen lekker bezig zijn, kunnen de ouders mooie cadeautjes uitzoeken voor in huis of onder de kerstboom.

Santa’s Village
Op woensdag kunnen de kinderen meedoen aan de kleurwedstrijd in Santa’s Village en smullen ze van een heerlijk kindermenu. Voor een klein prijsje van €2 genieten kinderen van frietjes met kipnuggets, appelmoes en een verrassing!

Route d’Amuse
De culinaire Route d’Amuse is geschikt voor jong en oud. Voor kinderen zijn er in de verschillende routes speciale kinder-amuses beschikbaar. De volgende lekkere hapjes staan op het menu:
• Huisgemaakte brownie met vanille-ijs en karamel;
• Chocolademousse met een lekkere Smartie-topping;
• Poffertjes;
• Snacktrio van bitterbal, kipnugget, gehaktballetje;
• Kipfingers met zoete chilisaus;
• Knakworst in een wrap.

Santa’s Post Office
Kinderboekenschrijfster Mary Meurders treedt op met een spannend verhalen- en poppentheater in Santa’s Post Office. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk.
Voordat de Christmas Fairytales Parade vertrekt, maken elven de brievenbus met kerstwensen leeg. De live gezongen kerstmuziek verhoogt de sfeer in Santa’s Office.

Christmas Fairytales Parade
Sluit de dag feestelijk af met om 19.00u de onvergetelijke Christmas Fairytales Parade. Prachtige praalwagens en mooi versierde dansgroepen trekken in een vrolijke stoet door de binnenstad. Misschien beleef jij de Parade van dichtbij in het vak dat speciaal is gereserveerd voor de VIP-bezoekers.
(op woensdag 24 december is er geen Parade)

Wanneer kom jij naar KinderKerststad Valkenburg?