KERSTSTAD VALKENBURG


WISH: ondergrondse lichtexpositie

Een adembenemende lichtexpositie in Museum Romeinse Katakomben: hedendaagse lichtkunstenaars reageren op een historisch thema. Een leven zonder licht is volstrekt ondenkbaar. Dankzij licht kan het leven zich ontplooien. Het is daarom een symbool voor puurheid en een nieuw begin. Dit is de reden dat er in zowel oude als hedendaagse beschavingen vele gebruiken en feesten rondom ‘het licht’ zijn ontstaan.Museum Romeinse Katakomben vertaalt deze bijzondere traditie via de betoverende expositie ‘WISH’ naar het heden

Entree:
Expositie (zonder standaard rondleiding) voor kinderen tot 12 jaar: gratis
Expositie volwassenen (zonder standaard rondleiding): €4,50
Expositie in combinatie met een standaard rondleiding: Volwassenen € 9,50, kinderen € 6,00
Museumkaarthouders: gratis
Thematische privé-rondleiding ‘Van donker naar licht’:
Volwassenen € 9,00, Museumkaarthouders: gratis, Kinderen € 5,50
Meerkosten privé-gids € 25,00 per groep

Openingstijden:
WISH lichtexpositie: 15 december-7 januari
Dinsdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur. De expositie is doorlopend te bezoeken.

Museum Romeinse Katakomben, Plenkerstraat 55 Valkenburg
http://romeinsekatakomben.wixsite.com/programma

SANTA’S GIFT FACTORY KERSTMARKT

Santa’s Gift Factory: de gezelligste ambachtelijke Kerstmarkt van Valkenburg!
Entree:
Volwassen € 1,00
kinderen tot 12 jaar gratis
Openingstijden:
17 november tot en met 23 december 2017
zo t/m do van 10.00-18.00 uur
vrij – za van 10.00-20.00 uur

Konijnsgracht 11 Valkenburg
www.santasgiftfactoryvalkenburg.nl

WINTERS SPROOKJESBOS

Ontmoet Sneeuwwitje, Assepoester en de IJsprinses tijdens Winters Sprookjesbos en luister naar de oeroude volksverhalen bij de sprookjesachtige huisjes van de bosbewoners. Kinderen (leren) schaatsen op de kunstbaan van 240m2 en spelen in het bos. Draai eindeloos rond om de nostalgische draaimolen, schommel in het schip of ga op avontuur in de drakengroeve. Geniet van warme chocomel en glühwein in de Boshut. Ontdek Winters Sprookjesbos tijdens Kerststad Valkenburg!
Entree:
Vanaf 3  jaar: 7,50 p.p.
kinderen t/m 2 jaar gratis
Openingstijden:
Sprookjesbos Valkenburg en de mini-schaatsbaan zijn geopend op woensdagmiddag, zaterdag, zondag en dagelijks in de kerstvakantie, m.u.v. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Bekijk de actuele openingstijden op sprookjesbos.nl

Heunsbergerweg 11, Valkenburg
www.sprookjesbos.nl

SANTA’S VILLAGE

Tijdens de winterperiode verandert het Th. Dorrenplein in hartje Valkenburg in het  sprookjesachtige Santa’s Village. De originele, uit larikshout opgebouwde, chalets hebben een authentieke uitstraling. In de chalets worden hoofdzakelijk kerstgerelateerde artikelen en etenswaren zoals heerlijke oliebollen, crêpes, churos en reibekuchen aangeboden. Uiteraard zal ook de originele Glühwein niet ontbreken.
Europa’s grootste zingende kerstboom
in een prachtig sprookjesachtige setting staat Europa’s grootste zingende kerstboom, verlicht met wel 5000 lampjes en een 10 tal kaarsen en kerstballen die bij inworp van een klein bedrag gaan zingen.  Met uw inworp steunt u tevens een goed doel.
Smaakvol eten en drinken
Naast de vele horecagelegenheden in het centrum kunt u in Santa’s Village genieten van heerlijke warme hapjes en drankjes zoals Glühwein, warme wafels enz..
Voor u en de kleintjes zijn er nostalgische attracties en uiteraard staat Santa de Kerstman op gezette tijden weer klaar om samen met jullie op de foto te gaan staan.
Kerstshoppen
Een bezoek aan Santa’s Village is tevens de ideale gelegenheid om ook een bezoekje te brengen aan het gezellige winkelcentrum van Valkenburg. Sla twee vliegen in één klap en laat je verrassen door het winkelaanbod in de sfeervolle kerststad. Een groot gedeelte van de 70 winkels in het centrum verzorgen prachtige kerstetalages. Vertrekkend vanaf Santa’s Village vind je een perfecte aansluiting op de verschillende winkelstraten. Met de smaakvol verlichte straten maakt het dat Valkenburg aan de Geul echt dè Kerststad van Nederland is.
Entree
De toegang is GRATIS !
Openingstijden
Van 17 november 2017 t/m 31 december 2017
Ma. Di. Do.: 12:00 tot 19:00
Wo. Vrij.: 12:00 tot 21:00*
Zaterdag: 10:00 tot 21:00*
Zondag: 10:00 tot 19:00
24 en 31 december tot 17:00
* na 21 december tot 19:00

Theodoor Dorrenplein, Valkenburg
www.santasvillage.nl