NIEUWS CATEGORIEEN:
DOORZOEK HET NIEUWS:
15
nov-2018

Kerstactiviteiten 2018: Alle activiteiten tijdens de leukste tijd van het jaar

Nieuws   /  

Nog een paar maanden en dan staan de kerstdagen weer voor de deur, inclusief kerstactiviteiten 2018! Om het meeste uit de kerstdagen te halen en te genieten van deze sfeervolle tijd, zijn er verschillende activiteiten die rond de kerstdagen worden georganiseerd. Bent u ook zo benieuwd welke kerstactiviteiten in 2018 worden georganiseerd?

Kerstmarkten Valkenburg

Kerstmarkten zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld tijdens de kerst. Natuurlijk kunt u hiervoor naar het buitenland rijden, maar heeft u weleens gedacht om een kerstmarkt in eigen land te bezoeken? Nederland kent verschillende kerstmarkten over het hele land, maar de kerstmarkten in Valkenburg springen er toch wel uit. Elk jaar wordt de stad omgetoverd tot Kerststad Valkenburg, waar vele kerstactiviteiten te beleven zijn. Niet één kerstmarkt, maar een hele stad die in het teken staat van de sfeervolle, gezellige kerstdagen. De kerstactiviteiten 2018 zijn voor jong en oud interessant.

Kerstactiviteiten 2018 - Parade

 

Kerstgrotten

De kerstmarkten van Valkenburg zijn de meest speciale die u zal tegenkomen in Nederland. Deze kerstmarkten bevinden zich namelijk in de grotten! Deze locatie zorgt voor nog meer sfeer en gezelligheid. De Gemeentegrot en de Fluweelengrot zijn vanaf 16 november 2018 omgetoverd tot heuse kerstmarkten. In de kerstgrotten zijn verschillende kraampjes te vinden met kerst- en cadeauartikelen. Ook vindt u sculpturen, wandschilderingen en zelfs een 18e-eeuwse kapel! U kijkt uw ogen uit, er is genoeg te zien.

Kerstminiaturen in MergelRijk

Blijft u graag onder de grond? Bezoek dan de kerstminiaturen van MergelRijk, een van de kerstactiviteiten 2018 in Valkenburg. De grot van MergelRijk wordt aan het einde van het jaar omgetoverd tot een sprookje met kerstminiaturen, bewegende attracties, figuranten, honderden huisjes en prachtige kerstbomen. Ook voor kinderen is dit een leuke beleving. Kerstactiviteiten als een spannende speurtocht of het maken van een eigen mergel souvenir, behoren allemaal tot de mogelijkheden. Mocht u honger krijgen van alle indrukken, dan kunt u terecht voor een hapje en een drankje in het grotrestaurant.

Kerstactiviteiten 2018 - MergelRijk

Kerstactiviteiten 2018 Valkenburg

Ook de Christmas Parade, Winter Wonderland en Route d’Amuse behoren tot de zes hoofd kerstactiviteiten die in 2018 in Valkenburg te vinden zijn. Twee keer per week trekt de Christmas Parade door het centrum van Valkenburg met sprookjesachtige praalwagens en dansers in prachtige kostuums. Winter Wonderland is te vinden in de Wilhelminagrot, waar kunstenaars hun zandsculpturen tentoonstellen. Dit is zeker een bezoekje waard! De laatste gezellige kerstactiviteit 2018 is de Route d’Amuse, een culinaire wandeling waarbij u geniet van heerlijke amuses bij 5 horecagelegenheden in Valkenburg.

Ten slotte mag u natuurlijk Santa’s Village, een kerstmarkt boven de grond op het Th. Dorrenplein, en het Winter Sprookjesbos niet vergeten te bezoeken! Genoeg kerstactiviteiten in 2018 voor jong en oud. U kijkt uw ogen uit in Kerststad Valkenburg. De activiteiten vinden plaats van 16 november 2018 t/m 6 januari 2019. Komt u ook?

0

 keer leuk gevonden / 0 Comments
Deel dit bericht:

Archieven

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec