NIEUWS CATEGORIEEN:
DOORZOEK HET NIEUWS:
30
mei-2017

Kerstmarkt 2017

Nieuws   /  

Dé kerstmarkt van 2017? Die vindt je in Valkenburg!

De feestdagen staan weer voor de deur, dat betekent onder meer dat er weer allerlei leuke kerst-activiteiten zullen worden georganiseerd. In Valkenburg zullen er door Kerststad Valkenburg  een tal van bijzondere kerstmarkten worden georganiseerd, twee daarvan vinden plaats onder de grond. Dit gegeven maakt zowel de kerstmarkt in de Gemeentegrot als in de Fluweelengrot misschien wel tot de meest bijzondere kerstmarkten van 2017. Hieronder  geven wij u meer informatie over de kerstmarkten en zullen we u laten weten wat u tijdens een bezoek aan deze kerstmarkten kunt verwachten. Houdt u er niet zo van om ondergronds te shoppen, maar heeft u wel zin in een dagje Valkenburg? Weet dan dat er óók bovengronds twee kerstmarkten worden georganiseerd: één in Santa’s Village en één in Santa’s Gift Factory.

Kerstmarkt in de Gemeentegrot

De Kerstmarkt van 2017 in de Gemeentegrot vindt zoals gezegd plaats onder de grond. In deze grot die zich aan de voet van de Cauberg bevindt, wordt tussen 17 november 2017 en 23 december 2017 zelfs de grootste kerstmarkt van heel Europa georganiseerd. De verschillende kraampjes van de markt bevinden zich in de sfeervol versierde eeuwenoude gangen van de grot. Deze markt stelt u in de gelegenheid uw complete kerstinkopen te doen, u kunt namelijk kiezen uit een enorm aanbod  kerstartikelen. Probeer hier maar eens een keuze uit te maken! Na de kerstmarkt bezocht te hebben kunt u bijkomen op ons horeca-plein waar u kunt genieten van een typische kerstlekkernij of weer warm kunt worden van een van onze kerstdranken.

Kerstmarkt in de Fluweelengrot

De Fluweelengrot aan de Daalhemerweg 27 is tevens ondergronds gesitueerd. De Kerstmarkt van 2017 in de Fluweelengrot – die tussen 17 november en 23 december 2017 plaatsvindt – betekent gezellig kerstcadeautjes shoppen in meer dan vijftig winkeltjes en kraampjes. In de grot heeft u ook de mogelijkheid onze bijzonder fraaie sculpturen en schitterende wandschilderingen te bewonderen. Bovendien is in de grot de werkplaats van de kerstman gesitueerd die dagelijks tussen 12.00 uur en 17.00 uur te bezoeken is. Wordt u al een beetje nieuwsgierig?

Kerstmarkt in Santa’s Village

In Santa’s Village op het Theodoor Dorrenplein ,wordt dit jaar wederom een kerstmarkt georganiseerd. U komt Santa’s Village binnen via een 6 meter hoge entreeboog die u direct in een kerstige stemming brengt. De originele uit larikshout opgebouwde chalets die in de hele ‘village’ geplaatst zijn en gebruikt worden als kraampjes hebben een authentieke uitstraling. In de chalets zijn vanzelfsprekend kerst gerelateerde producten te koop, maar u kunt er ook terecht voor een heerlijk winters drankje als Glühwein of een lekkere kerstlekkernij zoals een oliebol, crêpe, churros of reibekuchen.

Santa’s Giftshop

De kerstman zal zich regelmatig laten zien in Santa’s Giftshop. Santa’s Giftshop is daarom dé plek waar u of uw kinderen met de kerstman op de foto kunnen. In deze winkel zijn onder meer de unieke mokken van Santa’s Village te koop.

Zingende kerstboom

In Santa’s Village is een heuse zingende kerstboom te vinden, waarin wel 5000 lampjes en en tientallen kaarsen te vinden zijn. Deze zullen bij een kleine donatie feestelijk gaan zingen. Met uw donatie steunt u een goed doel.

Kerstmarkt in Santa’s Gift Factory

Santa’s Gift Factory aan de Konijnsgracht is de meest knusse kerstmarkt van Nederland. Ook de 2017-editie van deze kerstmarkt biedt u in de mogelijkheid allerlei verschillende ambachtelijke producten te kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan artikelen van mergel, chocolade, etsen, streekproducten, keramiek- en glaskunst, en hout- en metaalkunstwerken. Heeft u een voorliefde voor zelfgemaakte, typisch Limburgse en originele kerstartikelen? Neem dan een kijkje bij deze verrassende kerstmarkt!

0

 keer leuk gevonden / 0 Comments
Deel dit bericht:

Archieven

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec