NIEUWS CATEGORIEEN:
DOORZOEK HET NIEUWS:
04
okt-2018

Kerstmarkt Nederland

Nieuws   /  

In Nederland zijn verschillende kerstmarkten te vinden, maar de bekendste zijn toch wel de kerstmarkten in het Limburgse plaatsje Valkenburg. Meerdere kerstmarkten en diverse activiteiten maakt dat deze stad veelzijdig is tijdens het kerstseizoen. Wat kerststad Valkenburg anders maakt dan andere kerstmarkten in Nederland, is dat de kerstmarkten zich in grotten bevinden en daarmee voor een extra knusse sfeer zorgen. De bekendste grotten zijn de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Kiest u toch liever voor een kerstmarkt in het hartje van Valkenburg? Ga dan naar Santa’s Village.

Kerstmarkt-Nederland-Gemeentegrot-Valkenburg

Oudste kerstmarkt Nederland

Proef de ultieme kerstsfeer in de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa, de Gemeentegrot in Valkenburg! De 33e editie van deze ondergrondse kerstmarkt maakt dit een van de oudste kerstmarkten in Nederland. De Gemeentegrot is gelegen onderaan de Cauberg. De kerstmarkt biedt u prachtige decors die u meteen in de kerststemming brengen. In de eindeloze stands vol met kerst-en cadeauartikelen slaagt u ongetwijfeld! De grot en zijn historie zijn goed voor een urenlang verblijf waarbij u zich blijft verwonderen over de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden, voorzien van sfeervolle muziek. U raakt niet uitgekeken in deze veelzijdige kerstgrot.

Kerstmarkt-Nederland-Fluweelengrot-Valkenburg

Kerstmarkten Nederland met rijke geschiedenis

De Fluweelengrot is in 2018 te bezoeken tussen 16 november en 30 december. De route brengt u langs feestelijke decoraties en kerstachtige producten en ambachten in de grot. U bevindt zich meteen in de kerstsferen. U kijkt uw ogen uit met meer dan 50 winkeltjes vol met kerstproducten. De route neemt u verder mee langs prachtige wandschilderingen en sculpturen. Vergeet ook zeker niet om de 18e-eeuwse kapel te bezoeken, een kasteelruïne uit de Franse tijd die ook tijdens de kerstmarkt te bezoeken is. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis die de gangen van de Fluweelengrot te bieden hebben tijdens de 21e editie van een van de bekendste kerstmarkten van Nederland. De Kerstgrot heeft net als de Gemeentegrot voldoende voorzieningen die ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk zijn.

Kerstsprookje

Wilt u toch liever een kerstmarkt in het hart van Valkenburg bezoeken? Ga dan met het hele gezin naar Santa’s Village. Het Theodoor Dorrenplein is omgetoverd tot een heus kerstsprookje. De houten chalets worden gebruikt als kraampjes waar u al uw kerstartikelen voor een sfeervolle kerst kunt inslaan. Daarnaast is er ook livemuziek, diverse attracties en genoeg etenskraampjes voor als u trek krijgt. Een kerstmarkt is natuurlijk niet compleet zonder glühwein of warme chocolademelk om u zich bij op te warmen! Naast deze kerstmarkten heeft Valkenburg nog meer te bieden, zoals de Christmas Parade die twee keer per week door de stad trekt of de kerstminiaturen van MergelRijk. Koop uw tickets voor Kerststad Valkenburg hier.

0

 keer leuk gevonden / 0 Comments
Deel dit bericht:

Archieven

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec