NIEUWS CATEGORIEEN:
DOORZOEK HET NIEUWS:
04
okt-2018

Kerstmarkten 2018

Nieuws   /  

Op zoek naar de leukste kersmarkten van 2018? Dan is er goed nieuws. Kerststad Valkenburg heeft meerdere kerstmarkten die u kunt bezoeken. Twee hiervan zijn zelfs ondergronds, wat een uniekere ervaring geeft dan andere kerstmarkten in Nederland. Daarnaast is Valkenburg ook nog eens uitgeroepen tot de European City of Christmas 2018! Des te meer reden om te gaan dus.

Kerstmarkten 2018 in Valkenburg

Kerststad Valkenburg biedt meerdere kerstmarkten aan in de winterse periode. De kerstmarkten in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot bevinden zich ondergronds wat de markt extra veel sfeer geeft. Blijft u liever boven de grond? Dan kan u altijd nog naar Santa’s Village gaan op het Theodoor Dorrenplein. Op alle kerstmarkten is genoeg te zien en te doen. Prachtige decoraties en kerstproducten maken de kerstsfeer compleet. Ook op het gebied van eten en drinken zijn er genoeg voorzieningen zodat u aan niks ontbreekt.

Kerstmarkten-2018-Santa's-Village

Ondergrondse kerstmarkten 2018

Een van de meest speciale kerstmarkten van 2018 die in Europa te vinden zijn is de kerstmarkt in de Fluweelengrot. Een ondergrondse kerstmarkt waar u niet uitgekeken raakt. In de grot bevinden zich meer dan 50 kraampjes waarin regionale kerst- en cadeauproducten te vinden zijn. Naast deze veelzijdige winkeltjes is er nog veel meer te zien in de Fluweelengrot zoals mergelsculpturen en wandschilderingen die een heuse kerstsfeer geven aan de grot. Bezoek ook de 18e-eeuwse kapel, een kasteelruïne die het bezichtigen waard is. Heeft u honger gekregen van het bewonderen van al het moois dat de Fluweelengrot te bieden heeft? Zoek dan de horecagelegenheid op waar u typische kerst etenswaren kunt vinden. De glühwein en warme chocolademelk staan ook voor u klaar!

Kerstmarkten-2018-Gemeentegrot

Kerstmarkt voor iedereen

De Gemeentegrot in Valkenburg is de oudste en bekendste ondergrondse kerstmarkt van Nederland. U waant zich meteen in de kerstsferen zodra u deze grot binnenstapt. Overal om u heen zijn kraampjes te vinden met kerstproducten en lekkernijen. Prachtige decoraties maken het geheel af. De Gemeentegrot heeft een rijke historie die zeker terug te zien is tijdens de kerstmarkt in 2018. De ingang van de grot bevindt zich aan de voet van de Cauberg en is zo ingericht dat het toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De oudste kerstgrot van Valkenburg is namelijk voor iedereen!

Santa’s Village

Ook geeft kerststad Valkenburg je de mogelijkheid om boven de grond te blijven als u een van de vele kerstmarkten van 2018 wilt bezoeken. Santa’s Village staat voor éen en al gezelligheid en sfeer door de veelzijdige stands en de etenskraampjes met typische kerst lekkernijen. Zeker het bezoeken waard. Bestel uw tickets voor Kerststad Valkenburg hier.

0

 keer leuk gevonden / 0 Comments
Deel dit bericht:

Archieven

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec