NIEUWS CATEGORIEEN:
DOORZOEK HET NIEUWS:
30
mei-2017

Kerstmarkten Nederland

Nieuws   /  

Gezellige kerstmarkten in Nederland bezoeken? Kom naar Valkenburg!
Denkt u nog steeds dat u voor een echt gezellige kerstmarkt de grens over moet? Welnee! Blijf lekker hier. In Valkenburg vind namelijk een van de gezelligste kerstevenementen van Europa plaats. In de Kerststad van Valkenburg vindt u 4 verschillende Kerstmarkten die ieder een eigen charme uitstralen. Wilt u meer weten over deze kerstmarkten? Lees dan snel verder.

Kerstmarkt: De Gemeentegrot
In de Gemeentegrot vindt u de oudste, grootste en meest bezochte kerstmarkt, niet alleen van Nederland, maar ook van Europa. De ingang van de grot bevindt zich aan de voet van de Cauberg. De grot is versierd met unieke en prachtige kerstversiering en huist een tal van kraampjes in haar eeuwenoude gangen. Op en rondom de diverse stands zijn allerlei mooie kerst- en cadeauartikelen uitgestald, waaruit het vast nog moeilijk kiezen zal worden: het ene artikel is namelijk nog leuker of mooier dan het andere! Honger of dorst? Bij een groot aantal stands worden diverse lekkernijen aangeboden, deze kunt u nuttigen in ons uniek ingerichte horeca-gedeelte.

Kerstmarkt: De Fluweelengrot
In de periode voorafgaand aan en tijdens de feestdagen wordt onze eeuwenoude Fluweelengrot omgetoverd tot een unieke sfeervolle kerstmarkt. De kerstmarkt onderscheidt zich van alle andere kerstmarkten in Nederland én Europa. Deze kerstmarkt stelt u in de gelegenheid om uw kerstinkopen te doen, dit gebeurt in een ongedwongen en sprookjesachtige sfeer. Om te voorkomen dat u tijdens het bezoeken van de kerstmarkt te lang met een knorrende maag of een droge keel blijft rondlopen, worden bij veel kraampjes lekkernijen verkocht.

Kerstmarkt: Santa’s Village
In Santa’s Village – op het Theodoor Dorrenplein – kunt u tevens een kerstmarkt bezoeken. Santa’s village is ongetwijfeld een van de origineelste kerstmarkten van Nederland. U komt het kerstdorp binnen via 6 meter hoge entreebogen die u direct in een feestelijke stemming brengen. De originele uit larikshout opgebouwde chalets die in het hele dorp geplaatst zijn en gebruikt worden als kraampjes, hebben een authentieke uitstraling. In de chalets worden uiteraard met name kerst gerelateerde producten verkocht, maar ook winterse drankjes als Glühwein en etenswaren als heerlijke oliebollen, crêpes, churros en reibekuchen. Ook is er een heuse zingende kerstboom te vinden, waarin wel 5000 lampjes en een tiental kaarsen zijn aangebracht die bij inworp van een klein bedrag gaan zingen. Met uw bijdrage steunt u hierbij een goed doel.

Kerstmarkt: Santa’s Gift Factory
De kerstman is vaak terug te vinden in zijn eigen Giftshop, waar u of uw kinderen met de kerstman op de foto kunnen. In Santa’s Giftshop zijn onder meer de unieke Santa’s Village mokken te koop. Hoe leuk is dat? Santa’s Gift Factory aan de Konijnsgracht is de meest knusse kerstmarkt van heel Nederland. Bij de 12 stands zijn allerlei verschillende ambachtelijke producten te koop. Denk hierbij aan artikelen van mergel, chocolade, etsen, streekproducten, keramiek- en glaskunst, en hout- en metaalkunstwerken. Kortom er is voldoende aanbod om uw een geslaagd bezoek te geven.

Wanneer zijn de kerstmarken te bezoeken?
Tot slot is het natuurlijk altijd handig om precies te weten wanneer de hierboven genoemde kerstmarken te bezoeken zijn. Dit jaar zijn alle kerstmarkten geopend vanaf 18 november. Zowel de Kerstmarkt in De Fluweelengrot als de Kerstmarkt in De Gemeentegrot kunt u van 17 november 2017 t/m 23 december 2017 terecht. De kerstmarkt van Santa’s Village kunt u bezoeken van 17 november 2017 t/m 31 december 2017, voor Santa’s Gift Factory geldt dat u deze tussen al een paar dagen eerder, namelijk vanaf 17 november 2017 kunt bezoeken. Santa’s Gift Factory is geopend tot en met 23 december 2017.

0

 keer leuk gevonden / 0 Comments
Deel dit bericht:

Archieven

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec