NIEUWS CATEGORIEEN:
DOORZOEK HET NIEUWS:
30
mei-2017

Kerstmarkten Nederland

Nieuws   /  

Gezellige kerstmarkten in Nederland bezoeken? Kom naar Valkenburg!

Denkt u nog steeds dat u voor een echt gezellige kerstmarkt de grens over moet? Welnee! Blijf lekker hier. In Valkenburg vind namelijk een van de gezelligste kerstevenementen van Europa plaats. In de Kerststad van Valkenburg vindt u 4 verschillende Kerstmarkten die ieder een eigen charme uitstralen. Wilt u meer weten over deze kerstmarkten? Lees dan snel verder.

Kerstmarkt: De Gemeentegrot

In de Gemeentegrot vindt u de oudste, grootste en meest bezochte kerstmarkt, niet alleen van Nederland, maar ook van Europa. De ingang van de grot bevindt zich aan de voet van de Cauberg. De grot is versierd met unieke en prachtige kerstversiering en huist een tal van kraampjes in haar eeuwenoude gangen. Op en rondom de diverse stands zijn allerlei mooie kerst- en cadeauartikelen uitgestald, waaruit het vast nog moeilijk kiezen zal worden: het ene artikel is namelijk nog leuker of mooier dan het andere! Honger of dorst? Bij een groot aantal stands worden diverse lekkernijen aangeboden, deze kunt u nuttigen in ons uniek ingerichte horeca-gedeelte.

Kerstmarkt: De Fluweelengrot

In de periode voorafgaand aan en tijdens de feestdagen wordt onze eeuwenoude Fluweelengrot omgetoverd tot een unieke sfeervolle kerstmarkt. De kerstmarkt onderscheidt zich van alle andere kerstmarkten in Nederland én Europa. Deze kerstmarkt stelt u in de gelegenheid om uw kerstinkopen te doen, dit gebeurt in een ongedwongen en sprookjesachtige sfeer. Om te voorkomen dat u tijdens het bezoeken van de kerstmarkt te lang met een knorrende maag of een droge keel blijft rondlopen, worden bij veel kraampjes lekkernijen verkocht.

Kerstmarkt: Santa’s Village

In Santa’s Village – op het Theodoor Dorrenplein – kunt u tevens een kerstmarkt bezoeken. Santa’s village is ongetwijfeld een van de origineelste kerstmarkten van Nederland. U komt het kerstdorp binnen via 6 meter hoge entreebogen die u direct in een feestelijke stemming brengen. De originele uit larikshout opgebouwde chalets die in het hele dorp geplaatst zijn en gebruikt worden als kraampjes, hebben een authentieke uitstraling. In de chalets worden uiteraard met name kerst gerelateerde producten verkocht, maar ook winterse drankjes als Glühwein en etenswaren als heerlijke oliebollen, crêpes, churros en reibekuchen. Ook is er een heuse zingende kerstboom te vinden, waarin wel 5000 lampjes en een tiental kaarsen zijn aangebracht die bij inworp van een klein bedrag gaan zingen. Met uw bijdrage steunt u hierbij een goed doel.

Wanneer zijn de kerstmarken te bezoeken?

Tot slot is het natuurlijk altijd handig om precies te weten wanneer de hierboven genoemde kerstmarken in te bezoeken zijn. Dit jaar zijn alle kerstmarkten geopend vanaf 16 november. De Kerstmarkt in De Fluweelengrot is geopend van 16 november 2018 t/m 30 december 2018. De Kerstmarkt in De Gemeentegrot kunt u van 16 november 2018 t/m 23 december 2018 terecht. De kerstmarkt van Santa’s Village kunt u bezoeken van 16 november t/m 31 december 2018.

0

 keer leuk gevonden / 0 Comments
Deel dit bericht:

Archieven

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec