Concerten & Events

GROTCONCERTEN IN KERSTSFEER- THEATERGROT OPENLUCHT THEATER VALKENBURG

In de met een glazen wand volledig afgesloten, verwarmde en feestelijke aangeklede theatergrot presenteert Openluchttheater Valkenburg in de dagen voor Kerstmis een viertal concerten. Ze passen qua sfeer en uitstraling helemaal bij deze speciale periode van het jaar.

Kerstconcert − Rautenbach Voice Studio (Zuid-Afrika)
Deirdré Blignaut-Rautenbach (sopraan) is niet alleen een bekende Zuid-Afrikaanse concert- en operazangeres, zij is ook een gerenommeerde pedagoge. Haar privéstudio bestaat voornamelijk uit volwassen studenten, met wie ze ook een koor formeert: de Rautenbach Voice Studio. Tijdens dit kerstconcert – met naast kerstrepertoire ook klassieke werken – wordt het koor begeleid door Kobus Groenewald, hoofd van de muziekacademie voor podiumkunsten in Pretoria.
Zondag 17 december – Aanvang 17.00 uur – Entree 7,50 euro
Bestel uw ticket hier

 A Celtic Christmas – Trio Merain
Een concert met de mooiste kerstmuziek van de Britse eilanden. Vol warmte maar ook in de mystieke sfeer, zo kenmerkend voor de Keltische landschappen. Van ingetogen liederen zoals Silent Night en Codail a linbh tot  virtuoze stukken als The Coolin en vrolijke jigs en reels. Kortom: sfeervolle kerstmuziek, maar dan net even anders, gebracht door Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool).
Woensdag 20 december – Aanvang 20.00 uur – Entree 12,50 euro
Bestel uw ticket hier

BROOS – Bender
BROOS is de titel van het nieuwe liedjesprogramma van de Nederlandse muziekgroep Bender. Een ode aan de kwetsbaarheid van het bestaan. Nederlandstalige chansons over het kleine geluk waarover je je elke dag kunt verwonderen en het grote drama dat onvermijdelijk dreigt. Allerlei muziekstijlen passeren de revue in dit soms vrolijke en uitbundige, dan weer ontroerende en melancholieke programma.
Donderdag 21 december – Aanvang 20.00 uur – Entree 12,50 euro
Bestel uw ticket hier

Origin – Gwendolyn Masin
Een wereldberoemde violiste, geroemd om haar technisch superieure, verfijnde en contrastrijke spel. De van oorsprong Nederlandse Gwendolyn Masin (1977) speelt muzikale hoogtepunten van haar bejubelde cd Origin, met verfrissende arrangementen van klassiek repertoire en volksmuziek. De violiste, die onder meer les kreeg van Herman Krebbers, brengt dit virtuoze programma met vier jonge toptalenten: Hannah Padmore (viool), Martin Moriarty (altviool), Patrick Morairty (cello) en Louis van der Mespel (contrabas).
Vrijdag 22 december – Aanvang 20.00 uur – Entree 15 euro
Bestel uw tickets hier