KinderKerststad

KinderKerststad Valkenburg

Op woensdagmiddagen zijn kinderen in Kerststad Valkenburg echte VIPs, want dan is het KinderKerststad! Elke woensdagmiddag zijn er overal activiteiten speciaal voor de jongste bezoekers, zoals animatie, entertainment en speciale kinderhapjes tijdens de Route d’Amuse. Voor de eerste 100 bezoekers (kinderen en hun ouders/verzorgers) liggen er zelfs VIP-tickets klaar voor de Christmas Fairytales Parade.

Een sprookjesachtige avond

Is de middag voorbij? Dan begint de voorpret voor de Christmas Fairytales Parade. Als je een VIP-ticket hebt weten te bemachtigen, krijg je toegang tot het speciale vak op het Walramplein waar jij diezelfde avond vanaf 19.00 uur de parade kunt bekijken op de allerbeste plek! Lekker dichtbij met perfect zicht op de mooi versierde dansers en danseressen en de sprookjesachtig verlichte praalwagens. Wie weet kun je wel met hen op de foto?

Laat je betoveren bij de Christmas Fairytales Parade!

Welkom in de KinderKerstgrot!

De Gemeentegrot heeft elke woensdagmiddag tussen 13:30 en 17:00 uur speciaal voor de jongste kerstvierders een superleuk kinderprogramma: ontmoet de Kerstman, knutsel je eigen kerstbal, versier een van de vele kerstbomen in de grot of laat jezelf schminken. Geniet van deze gezellige gezinsmiddag voor jong en oud(ers)!

 

Bekijk hier een leuke sfeerimpressie! 

 

 

Genieten bij Kerstmarkt Gemeentegrot

Hoog bezoek ondergronds

Op de woensdagmiddagen van Kinderkerststad ontvangt de Fluweelengrot telkens heel bijzonder bezoek. Er is een ballonnentovenaar die de mooiste ballonnen maakt en kerstelfjes delen heerlijk snoepgoed uit. Alle kinderen krijgen een leuke verrassing. Op 18 december komt het allerhoogste bezoek… van de Kerstman!

Beleef Kerstmarkt Fluweelengrot

Klein is hier dubbel fijn…

Niet alleen volwassenen, maar juist ook kinderen kijken hun ogen uit in MergelRijk. Samen met het hele gezin verwonder je je over de eindeloze details in de Kerstminiaturen. Op woensdagmiddag zijn je tickets ook geldig bij Dino Adventure. Hier mag je knutselen met mergel, zoek je fossielen en doe je met het gratis doeboekje een speurtocht langs de coolste dinosauriërs!

Bekijk de Kerstminiaturen in MergelRijk!

Hapjes speciaal voor de kids

Tijdens de Route d’Amuse happen en stappen de kids gewoon lekker mee! Onderweg genieten ze van echte kinderfavorieten zoals bitterballen, nuggets, gehaktballetjes, kipfingers met zoute chilisaus, knakworsten in een wrap, poffertjes, huisgemaakte brownies met ijs en chocolademousse met smarties: wat een feest!

Loop de Route d’Amuse!

Halve prijs, dubbel plezier

Lekker schaatsen! In Valkenburg kan het tijdens Kerststad en op woensdagmiddagen is er zelfs Kinderschaatsen. Dat betekent maar liefst 50% korting op de entree voor de schaatsbaan (€ 2,- i.p.v. € 4,-) én 50% korting op de schaatshuur (€ 2,- i.p.v. € 4,-). Alle kinderen krijgen ook nog gratis ranja of (warme) chocomelk!

Schaatsen bij Valkenburg on Ice!

Betoverende kerstsfeer

In het Sprookjesbos is het elke dag Kinderkerststad. De bekende sprookjes – Roodkapje,  Klein Duimpje, Sneeuwwitje – zijn in kerstsferen gehuld. Ga op avontuur in de Gevaarlijke Groeve en kom lekker spelen en schaatsen op het Winterplein. Mamma’s en pappa’s genieten van een glaasje glühwein en winterse lekkernijen.

Pret bij Winters Sprookjesbos!

Laura's kidspanel bezoekt... KinderKerststad

Tijdens KinderKerststad zijn kids heuse VIP’s en kunnen genieten van vele activiteiten. Samen met haar kidspanel ging Laura een aantal activiteiten testen! Ga je mee op pad? Bekijk snel de blog! Psst, meer info en tips voor mama's en papa's lees je in de blog!  

Ga je mee op pad?

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website