Kribkeswandeling

Ervaar de kerstsfeer in alle rust

Van 6 december t/m 6 januari 2023 is er in het pittoreske Schin op Geul een prachtige kribkeswandeling uitgezet. Deze mooie wandeling van circa 6 kilometer leidt langs een dertiental kribkes (kerststallen) en diverse wegkruizen en kapelletjes en is de ideale gelegenheid om in alle rust te genieten van de kerstsfeer. 

De route is ideaal voor families met kinderen om op een leuke en veilige manier de kerstgedachte te bewonderen bij de vele prachtig opgezette kribkes! Op diverse locaties langs de route is het mogelijk om even lekker pauze te nemen met een (warm) drankje en heerlijke lekkernijen.

Ontdek de natuur nabij Schin op Geul

Het is een afwisselende route door de natuur en de dorpskern van Schin op Geul. Struin over de paden langs de meanderende Geul. Met een beetje geluk zie je zelfs bevers zwemmen. Geniet van het prachtige uitzicht over de krijtwanden van de Sjaasberg. En ontdek het pittoreske Schin op Geul: je komt onder andere langs het beeld van Frater Venantius (het bekende typetje van Wim Sonneveld) en de Sint-Mauritiuskerk. De sfeer van de kribkes onderweg maken deze wandeling compleet. 

Wil je nog meer kribkes zien? Buiten de route om is er nog een extra kribke te bewonderen in de Tuinstraat in Etenaken. 

Praktische informatie

  • Startlocatie: Ljubljanaplein, Schin op Geul 
  • Afstand: 6,2 kilometer 

De route is minder geschikt voor rolstoel en kinderwagens. 

Bij vertrek in de namiddag is het aan te bevelen om verlichting mee te nemen. 

Loop de Kribkesroute!