Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op (bijna) al je vragen!

Bereikbaarheid openbaarvervoer

Hoe kan ik het beste naar Kerststad Valkenburg gaan?

Met trein of bus

Met het OV is misschien wel de fijnste manier om naar Kerststad Valkenburg te reizen. Op 9292.nl of via de app plan je je reis vanuit elk punt in Nederland. Gebruik nsinternational.nl voor reizen vanuit of naar het buitenland. Vanaf station Valkenburg loop je in 5 tot 10 minuten naar Santa’s Village, het centrum van de stad en het begin van Kerststad Valkenburg. 

Kom met trein of bus en reis met korting!
Van 18 november t/m 19 december reis jij van maandag t/m donderdag vanuit heel Zuid-Limburg, Roermond en Aken super voordelig met de bus en/of de trein van Arriva naar Kerststad Valkenburg! De volgende combinaties zijn mogelijk:

Kerstmarkt Gemeentegrot + Kerstmarkt Fluweelengrot + OV
Volwassenen €17,00 Kinderen €9,50

Kerstmarkt Gemeentegrot + Kerstminiaturen in MergelRijk + OV
Volwassenen €17,00 Kinderen €12,00

Kerstmarkt Fluweelengrot + Kerstminiaturen in MergelRijk + OV
Volwassenen €17,00 Kinderen €12,00

Kijk hier voor de voorwaarden & tickets!

 

 

Bereikbaarheid auto

Met de auto

Navigeer naar het centrum van Valkenburg en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’. Geen navigatie in je auto of op je telefoon? Gebruik dan onderstaande beschrijving:

Komend uit de richting Keulen – Aken- Heerlen neem je de A79 richting Maastricht/Valkenburg. Neem de afslag Hulsberg – Valkenburg Centrum (afslag 4) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Komend uit de richting Eindhoven volg je de A2 richting Maastricht. Bij de afslag Valkenburg (ca. 5 km voor Maastricht) ga je van de snelweg af. Volg de borden richting Valkenburg om uit te komen op de A79. Neem de afslag Valkenburg-Houthem (afslag 3) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Komend uit de richting Liège – Maastricht volg je de A2 richting Eindhoven en neem je vervolgens de eerste afslag richting A79 Heerlen / Valkenburg. Neem de afslag Valkenburg-Houthem (afslag 3) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Parkeren

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Kijk op dit kaartje voor een totaaloverzicht van alle bezienswaardigheden én parkeerplekken in Kerststad Valkenburg

Waar zijn er parkeerplekken voor mindervaliden?

Op vrijwel elke parkeerplaats is een aantal plaatsen gereserveerd voor mindervaliden.

Waar kan ik mijn touringcar parkeren?

Het afzetten en ophalen van je passagiers kan het beste op parkeerterrein Odapark. Parkeer je bus vervolgens op de parkeerplaats aan de Prinses Margrietlaan. Als deze vol is verwijzen de verkeersregelaars je naar de Hekerweg. Zet altijd je motor uit bij stilstand en laat deze niet onnodig stationair draaien. Op dit kaartje zie je de route naar de Hekerweg en van daar weer terug naar het centrum van Kerststad Valkenburg (ca. 20 minuten lopen). Hier vind je meer info!

 

 

Tickets

Waar koop ik tickets voor de kerstmarkten?

Tickets koop je het best van tevoren online via de ticketshop. Dan hoef je dat al niet meer te doen op de dag zelf. Natuurlijk is het ook mogelijk je tickets te kopen bij de dagkassa’s van de betreffende kerstmarkt of andere activiteit die je wilt bezoeken. Ga ook naar de Visit Zuid-Limburg Experience om je tickets te kopen en een overzicht te krijgen van wat er allemaal te doen is in Valkenburg en daarbuiten.

Zijn er ook combitickets te koop?

Ja, dat klopt. We begrijpen dat je zoveel mogelijk van Kerststad Valkenburg wilt zien tegen een aantrekkelijk tarief. Ook de combitickets bestel je eenvoudig via de ticketshop.

Zijn er ook groepstickets?

Ja, vanaf 20 personen is het mogelijk om groepstickets te kopen. Deze zijn ook online te bestellen.

 

Christmas Fairytale Parade

Is de muziek van de Christmas Fairytale Parade te bestellen?

Ja, die aanstekelijke muziek van de parade kun je zo vaak luisteren als je wilt. Bestel ‘m via Google Play, Deezer en Spotify of stuur een mail naar info@pixiedust-productions.nl.

 

 

 

Grotten

Zijn de grotten toegankelijk tijdens Kerststad Valkenburg voor rolstoelgebruikers of mindervaliden?
Ja, zowel de kerstmarkten in de Gemeentegrot als in de Fluweelengrot zijn rolstoelvriendelijk. Ook MergelRijk kun je als mindervalide zonder problemen bezoeken. Zijn er speciale verzoeken? Wend je dan tot de desbetreffende organisatie.

Mag mijn hond mee in de grotten?
Nee, helaas mag je viervoeter (of ander huisdier) niet mee ondergronds, ook niet in een hondenwagen of -tas. Dit is gedaan voor de veiligheid van mens en dier. Gelukkig zijn er buiten genoeg gezellige terrasjes waar iemand van je gezelschap met de hond zou kunnen wachten.

Overnachten

Waar kan ik het best overnachten in Valkenburg?

Dit is geen droom, maar overnachten in gastvrij Valkenburg aan de Geul! Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden.

 

 

Tip: bezoek Kerststad door de week

In de weekenden kan het erg druk zijn in Kerststad Valkenburg. Wie door de week een bezoekje brengt geniet van meer ruimte en service. 

Heb je nog vragen over Kerststad Valkenburg waarvan je het antwoord niet op deze website kon ontdekken?

Neem dan gerust contact op met info@kerststadvalkenburg.nl of voor toeristische informatie met 
0900-5559798 (€1,- p/m)

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website