Veilig op pad in Kerststad Valkenburg

Kerststad Valkenburg gaat niet door zoals je gewend bent, maar het is nog steeds Kerst in Valkenburg! Dit dankzij uitgebreide maatregelen die zijn genomen voor jouw veiligheid. Van jou vragen we enkele regels in acht te nemen en dan kunnen we allemaal veilig genieten van 100% kerstsfeer!

Het belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden en je dag van te voren plannen. We wensen je alvast veel voorpret!

Bekijk hier alles wat je moet weten voor een veilig bezoek aan Kerst in Valkenburg.

Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op (bijna) al je vragen!

Coronamaatregelen en activiteiten

Door corona ziet alles er anders uit. Ook Kerststad Valkenburg. Er zijn nog wel activiteiten zoals Kerst in MergelRijk en Winter Wonderland. En die gaan door. Dit dankzij uitgebreide maatregelen die zijn genomen voor jouw veiligheid. Van jou vragen we enkele regels in acht te nemen en dan kunnen we allemaal veilig genieten van 100% kerstsfeer!

Het belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden en je dag van te voren plannen. We wensen je alvast veel voorpret!

Bekijk hier alles wat je moet weten voor een veilig bezoek aan Kerst in Valkenburg.

Zijn er beperkingen i.v.m. corona in de grotten? En in de omgeving?

Kijk op de websites van de grotten voor de specifieke maatregelen per activiteit en hier voor hier de maatregelen in Kerststad Valkenburg.

Welke activiteiten gaan niet door?

Helaas kunnen wegens de maatregelen Kerstmarkt Gemeentegrot, Kerstmarkt Fluweelengrot, Christmas Fairytales Parade, Route d'Amuse en Santa's Village dit jaar niet plaatsvinden. Wat wél doorgaat vind je op de homepage.

 

Tickets

Als ik tickets heb gekocht en vanwege corona wordt alles geannuleerd, krijg ik dan mijn geld terug?

Ja, als vanuit de overheid en veiligheidsregio wordt besloten dat de grotten moeten sluiten, worden de ticketgelden gerestitueerd.

Als ik tickets heb gekocht en ik of iemand in mijn omgeving wordt ziek en we kunnen niet komen, krijg ik dan mijn geld terug?

Nee, als je zelf moet annuleren, om welke reden dan ook, restitueren wij geen tickets.

Voor Winter Wonderland: Indien het niet mogelijk is om een bezoek te brengen, is het mogelijk om een voucher aan te vragen om een andere dag terug te komen.

Als we het aantal en data van ons bezoek tijdig melden, kunnen wij dan ook binnen zonder op voorhand gekochte tickets?

Nee, er kunnen alleen tickets vooraf online gekocht worden.

Waar koop ik tickets?

Tickets zijn alleen online verkrijgbaar en koop je van tevoren via de pagina van Kerst in MergelRijk en Winter Wonderland. Tickets zijn verkrijgbaar op datum en tijdsblok.

Heb je geen enkele mogelijkheid om je ticket online te boeken, dan kun je via jouw accommodatie tickets reserveren of zijn er enkele tickets verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience (centrum Valkenburg, Theodoor Dorrenplein) en de Visit Zuid-Limburg Shops. Ga ook naar de Visit Zuid-Limburg Experience om een overzicht te krijgen van wat er allemaal te doen is in Valkenburg en daarbuiten.

Zijn er ook combitickets te koop?

Nee, dit jaar zijn er geen combitickets te koop.

Zijn er ook groepstickets?

Nee, wegens de corona-maatregelen zijn er geen groepstickets verkrijgbaar.

 

Let op dat je op het aangegeven tijdstip ook bij de grot aanwezig bent! Alleen dan kun je naar binnen en is je ticket geldig. Niet eerder en niet later. 

 

Kan ik ook een kaartje kopen aan de kassa?

Bij Kerst in MergelRijk kan dat wel. Bij Winter Wonderland kan dat niet en moet je vooraf een ticket online kopen.

Ik heb voor het tijdsblok 11.00-11.30 uur tickets gekocht. Moet ik dan binnen een ½ uur de grot weer uit?

Nee hoor, het tijdsblok van een half uur geeft je de ruimte om tussen 11.00 en 11.30 uur de grot binnen te komen. Je hebt gemiddeld 1 à 1,5 uur de tijd om een grot te bezoeken.

Bij Winter Wonderland wordt gewerkt met tijdsblokken van 15 minuten. Binnen deze 15 minuten kun je de tickets laten scannen. Een gemiddeld bezoek aan de grot is een kwartier.

Hoeveel mensen kunnen per tijdslot naar binnen?

Niet meer bezoekers dan dat de veiligheid en afstand in de grot ruim gewaarborgd kunnen worden. Tijdsloten zijn per half uur of een kwartier zodat er ook geen (grote) rijen ontstaan.  

Grotten

Wat zijn de corona maatregelen in de grotten (ventilatie, mondkapjes, afstand, looproutes etc.)?

Kijk op de websites van de verschillende grotten voor de specifieke corona maatregelen die op dat moment gelden.

Wat is de geschatte tijd dat mensen in een grot aanwezig zijn aangezien we nu een aankomsttijd moeten reserveren en nog andere tickets willen kopen?

Reken op een bezoektijd van ca. 1 tot 1,5 uur per grot.

Voor Winter Wonderland: Een bezoek aan de grot duurt ca. 15 minuten. Indien je naast het bezoek aan de grot, andere activiteiten wilt doen (afhankelijk wat open is), duurt de bezoekduur gemiddeld 1 tot 1,5 uur.

Zijn de grotten toegankelijk tijdens Kerststad Valkenburg voor rolstoelgebruikers of mindervaliden?

Vanwege de coronamaatregelen zijn MergelRijk en Winter Wonderland momenteel helaas niet toegankelijk met een rolstoel, rollator of buggy. Zijn er speciale verzoeken? Wend je dan tot de desbetreffende organisatie.

Mag mijn hond mee in de grotten?

Nee, helaas mag je viervoeter (of ander huisdier) niet mee ondergronds, ook niet in een hondenwagen of -tas. Dit is gedaan voor de veiligheid van mens en dier.

 

 

Bereikbaarheid auto

Met de auto

Navigeer naar het centrum van Valkenburg en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’. Geen navigatie in je auto of op je telefoon? Gebruik dan onderstaande beschrijving:

Komend uit de richting Keulen – Aken- Heerlen neem je de A79 richting Maastricht/Valkenburg. Neem de afslag Hulsberg – Valkenburg Centrum (afslag 4) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Komend uit de richting Eindhoven volg je de A2 richting Maastricht. Bij de afslag Valkenburg (ca. 5 km voor Maastricht) ga je van de snelweg af. Volg de borden richting Valkenburg om uit te komen op de A79. Neem de afslag Valkenburg-Houthem (afslag 3) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Komend uit de richting Liège – Maastricht volg je de A2 richting Eindhoven en neem je vervolgens de eerste afslag richting A79 Heerlen / Valkenburg. Neem de afslag Valkenburg-Houthem (afslag 3) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Hoe kan ik het beste naar Kerststad Valkenburg gaan?

Met trein of bus

Kom je met de trein of bus? Op 9292.nl of via de app plan je je reis vanuit elk punt in Nederland. Gebruik nsinternational.nl voor reizen vanuit of naar het buitenland. Vanaf station Valkenburg loop je in 5 tot 10 minuten naar het centrum van Valkenburg, en het begin van Kerststad Valkenburg. In het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht.

 

Parkeren

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Volg de routing in Valkenburg voor alle parkeerplaatsen.

Waar zijn er parkeerplekken voor mindervaliden?

Op vrijwel elke parkeerplaats is een aantal plaatsen gereserveerd voor mindervaliden.

 

Heb je nog vragen over Kerststad Valkenburg waarvan je het antwoord niet op deze website kon ontdekken?

Neem dan gerust contact op met info@kerststadvalkenburg.nl of voor toeristische informatie met 
0900-5559798 (€1,- p/m)

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website