Gevolgen nieuwe coronamaatregelen

Kerststad Valkenburg blijft open met o.a. aangepaste openingstijden (tot 17u). Het dragen van een mondkapje wordt weer verplicht en op de binnenlocaties en in de grotten moet er weer 1,5 meter afstand gehouden worden. De website wordt zo snel mogelijk bijgewerkt met de juiste informatie over de nieuwe maatregelen en openingstijden. 

FAQ over de bereikbaarheid

Vragen over de bereikbaarheid

Bereikbaarheid met de auto

Navigeer naar het centrum van Valkenburg en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’. Geen navigatie in je auto of op je telefoon? Gebruik dan onderstaande beschrijving:

Komend uit de richting Keulen – Aken- Heerlen neem je de A79 richting Maastricht/Valkenburg. Neem de afslag Hulsberg – Valkenburg Centrum (afslag 4) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Komend uit de richting Eindhoven volg je de A2 richting Maastricht. Bij de afslag Valkenburg (ca. 5 km voor Maastricht) ga je van de snelweg af. Volg de borden richting Valkenburg om uit te komen op de A79. Neem de afslag Valkenburg-Houthem (afslag 3) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

Komend uit de richting Liège – Maastricht volg je de A2 richting Eindhoven en neem je vervolgens de eerste afslag richting A79 Heerlen / Valkenburg. Neem de afslag Valkenburg-Houthem (afslag 3) en volg de gele borden ‘Kerststad Valkenburg’ en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.


Kerst Expres Miljoenenlijn
AYNIL Auto

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Kom je met de trein of bus? Op 9292.nl of via de app plan je je reis vanuit elk punt in Nederland. Gebruik nsinternational.com voor reizen vanuit of naar het buitenland. Vanaf station Valkenburg loop je in 5 tot 10 minuten naar het centrum van Valkenburg, en het begin van Kerststad Valkenburg. In het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht.

Parkeren bij Kerststad Valkenburg

Waar kan ik mijn auto parkeren?
Kijk op dit kaartje voor een totaaloverzicht van alle bezienswaardigheden én parkeerplekken in Kerststad Valkenburg

Waar zijn er parkeerplekken voor mindervaliden?
Op vrijwel elke parkeerplaats is een aantal plaatsen gereserveerd voor mindervaliden.

Waar kan ik mijn touringcar parkeren?
Het afzetten en ophalen van je passagiers kan het beste op de in- en uitstaphalte bij parkeerterrein Odapark. Zet altijd je motor uit bij stilstand en laat deze niet onnodig stationair draaien. Tegenover de in- uitstaphalte is een grote parkeerplaats voor touringcars gereserveerd. Hier kunt u op aanwijzing van de verkeersregelaars uw touringcar parkeren. Is deze parkeerplaats vol dan wordt er een parkeeroverloop op de Cauberg ingericht. Hier kunt u alleen op aanwijzing van de verkeersregelaars gebruik van maken.  Hier vind je meer info!