Gevolgen nieuwe coronamaatregelen

Kerststad Valkenburg blijft open met o.a. aangepaste openingstijden (tot 17u). Het dragen van een mondkapje wordt weer verplicht en op de binnenlocaties en in de grotten moet er weer 1,5 meter afstand gehouden worden. De website wordt zo snel mogelijk bijgewerkt met de juiste informatie over de nieuwe maatregelen en openingstijden. 

Vragen over de coronamaatregelen

Coronamaatregelen en activiteiten

Door corona ziet alles er anders uit. Kerststad Valkenburg gaat gewoon door. Dit dankzij uitgebreide maatregelen die zijn genomen voor jouw veiligheid. Van jou vragen we enkele regels in acht te nemen en dan kunnen we allemaal veilig genieten van 100% kerstsfeer! Het belangrijkste is om je bezoek aan Kerststad Valkenburg van te voren te plannen. We wensen je alvast veel voorpret!

Bekijk hier alles wat je moet weten voor een veilig bezoek aan Kerststad Valkenburg. 

Welke maatregelen gelden er in Kerststad Valkenburg? 

De drie belangrijkste maatregelen die gelden tijdens je bezoek aan Kerststad Valkenburg zijn: 

  • Coronatoegangsbewijs: voor toegang tot alle activiteiten en attracties, kerstmarkten en kerstgrotten en horecagelegenheden zal er gewerkt worden met de CoronaCheck-app en is een geldige QR code en legitimatiebewijs verplicht om toegang te krijgen. Voor meer informatie over de CoronaCheck-app kijk hier
  • Het dragen van mondkapjes: het dragen van een mondkapje is verplicht op alle doorstroomlocaties (de kerstmarkten en kerstgrotten), in winkels en horecagelegenheden. 
  • 1,5 meter afstand: het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers. De capaciteit van de kerstgrotten wordt hier op aangepast. 

 

Is het verplicht om een mondkapje te dragen? 
Ja, vanaf 28 november is het dragen van een mondkapje is verplicht in de kerstgrotten, op de kerstmarkten, in winkels en horecagelegenheden. 

Gaat de Landal Christmas Parade door? 

Wegens de strengere coronamaatregelen kan de Landal Christmas Parade helaas niet doorgaan dit jaar. Alle andere activiteiten van Kerststad Valkenburg gaan wél door. Deze activiteiten vind je op de pagina Te Doen

We moeten voor de grotten tickets reserveren, moet dit ook bij restaurants en terrassen?

Wil je zeker zijn van een plekje dan kun je het beste vooraf reserveren. Want ook voor de terrassen en restaurants geldt: vol = vol. Houd er ook hier rekening mee dat restaurants volgens de maatregelen van de overheid om de CoronaCheck-app vragen (zowel binnen als op het terras) en dat het dragen van een mondkapje verplicht is totdat je een zitplaats hebt. Horecagelegenheden sluiten vanaf 28 november om 17.00 uur en hier geldt dat je een vaste zitplaats moet hebben. 

Zijn er in Valkenburg locaties waar ik kan testen voor toegang?

Ja, in Valkenburg zijn er twee locaties waar je kunt testen voor toegang: 

  • Health Check Center: Het Bat 5, 6301DE, Valkenburg
  • Covidtest Limburg: Reinaldstraat 40, 6301 EC, Valkenburg

Je kunt online een afspraak maken op www.testenvoortoegang.org