FAQ over de Kerstgrotten

Vragen over je bezoek aan de Kerstgrotten

Wat zijn de coronamaatregelen in de grotten ?

De drie belangrijkste maatregelen die gelden tijdens je bezoek aan Kerststad Valkenburg zijn: 

  • Coronatoegangsbewijs: voor toegang tot alle activiteiten en attracties, kerstmarkten en kerstgrotten en horecagelegenheden zal er gewerkt worden met de CoronaCheck-app en is een geldige QR code en legitimatiebewijs verplicht om toegang te krijgen. Voor meer informatie over de CoronaCheck-app kijk hier
  • Het dragen van mondkapjes: het dragen van een mondkapje is verplicht op alle doorstroomlocaties (de kerstmarkten en kerstgrotten), in winkels en horecagelegenheden. 
  • 1,5 meter afstand: het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers. De capaciteit van de kerstgrotten wordt hier op aangepast. 

Is het in de grotten verplicht om een mondkapje te dragen?
Ja, het is verplicht om een mondkapje in de grotten. Net als het houden van 1,5 meter afstand. De capaciteit van de grotten wordt hier op aangepast. 

Wat is de geschatte tijd dat mensen in een grot aanwezig zijn aangezien we nu een aankomsttijd moeten reserveren en nog andere tickets willen kopen?
Reken op een bezoektijd van ca. 1 tot 1,5 uur per grot.

Zijn de grotten tijdens Kerststad Valkenburg toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mindervaliden?
De kerstmarkten in de Gemeentegrot en Fluweelengrot zijn rolstoel-toegankelijk. MergelRijk en Winter Wonderland zijn momenteel helaas niet toegankelijk met een rolstoel, rollator of buggy. Zijn er speciale verzoeken? Wend je dan tot de desbetreffende organisatie.

Mag mijn hond mee in de grotten?
Nee, helaas mag je viervoeter (of ander huisdier) niet mee ondergronds, ook niet in een hondenwagen of -tas. Dit is gedaan voor de veiligheid van mens en dier. Gelukkig zijn er buiten genoeg gezellige terrasjes waar iemand van je gezelschap met de hond zou kunnen wachten.

Kerstmarkt Gemeentegrot 6 (Eleven Media)
Kerstmarkt Fluweelengrot 8