Veilig op pad in Kerststad Valkenburg

Door corona ziet alles er anders uit. Gelukkig gaat Kerststad Valkenburg door! Dit dankzij uitgebreide maatregelen die zijn genomen voor jouw veiligheid. Van jou vragen we enkele regels in acht te nemen en dan kunnen we allemaal veilig genieten van 100% kerstsfeer!

Het belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden en je dag van te voren plannen. We wensen je alvast veel voorpret!

Bekijk hier alles wat je moet weten voor een veilig bezoek aan Kerststad Valkenburg.

Kerst in MergelRijk

Bekijk video

Dé Kerstgrot van Valkenburg

Een magische kerstbeleving in de grotten!


Bezichtig in onze kerstgrot het 25m lange diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door het ontroerende kerstverhaal van de Zandtovenaar. Bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen en de indrukwekkende mergelsculpturen.

Kerst in MergelRijk is een echte aanrader voor zowel jong als oud. Laat je inspireren door mergelsculpturen en ga zelf aan de slag in ons grottenatelier met het maken van een eigen kerstsouvenir van mergel en geniet van een smakelijke pauze in ons ondergrondse MergelCafé. Kerst in MergelRijk is een beleving die je absoluut niet wilt missen!

Tijdens kerst in MergelRijk zal het gangenstelsel volledig in kerstsferen worden ingericht. Een sfeervolle grot boordevol lampjes, kerstbomen, kerstbeelden van mergel en overige decoraties. Geloof ons, je komt ogen te kort!

Contactgevens & prijzen

Daalhemerweg 31a
6301 BJ Valkenburg
www.mergelrijk.nll
info@mergelrijk.nl 

Prijzen
Volwassenen v.a. : € 13,25
Kind 4 t/m 11 jaar v.a.: € 10,20

Openingstijden

14 november 2020 t/m 3 januari 2021

Maandag t/m vrijdag: 10.00-16.00u
Weekenden t/m 6 december: 10.00-16.00u
Weekenden vanaf 12 december: 10.00-17.00u
Kerstvakantie vanaf 21 december dagelijks geopend: 10.00-17.00u
1 januari 2020 gesloten.

 

Rolstoeltoegankelijk | Honden niet toegestaan

 

Roderick Zoekt Licht | Kerstverhalen in Limburg

In Roderick Zoekt Licht gaat priester Roderick Vonhögen op zoek naar hoopvolle verhalen, optimistische mensen en warme tradities die verbinden. In deze aflevering brengt hij een bezoek aan MergelRijk om een kijkje te nemen bij het kerstverhaal in een miniatuurwereld van 30 meter lang waar wel meer dan een jaar aan gewerkt is geworden door Christien Dijkstra.  

Kijk je mee?

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website