Kerst in MergelRijk

Bekijk video

Kerst in MergelRijk

Het is dé must see van 2019 in Kerststad Valkenburg. Ontdek het kerstverhaal op uniek wijze in een miniatuurwereld van wel 30 meter lang!

 

Iedereen bouwt met Kerst wel een kerststalletje onder de kerstboom, maar in MergelRijk pakken ze uit. In de magische sfeer van de mergelgrot brengen ze je van Nazareth helemaal terug naar Bethlehem en zie je zelfs de kamelen met de drie koningen door de woestijn al aan komen lopen. Waan je in een winters sprookjesboek bestaande uit Lemax kerstdorpjes met wel duizenden inwoners en winterlandschappen bedekt onder een laagje sneeuw. Zo ziet Kerst toch in al onze dromen uit?

 

Naast de kerstminiaturen vind je in de mergelgangen ook bijzondere sculpturen gehouwen uit deze zachte gele steen, ontdek je de geschiedenis van de streek en bekijk je de kerstfilm van de Zandtovenaar. Geïnspireerd? Ga aan de slag in het grotatelier en neem je eigen gemaakte mergelsouvenir mee naar huis! 

Contactgevens & prijzen

Daalhemerweg 31a
6301 BJ Valkenburg
www.kerstminiaturen.nl
info@mergelrijk.nl 

Prijzen
Volwassenen: €7,50
Kind 4 t/m 11 jaar: €7,50
Groepsprijs (> 20 personen): €7,00

Openingstijden

13 november 2020 t/m 3 januari 2021
Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag & zondag: 10.00 – 17.00 uur

Uitzonderingen:
Eerste en Tweede Kerstdag: 10.00 - 17.00 uur
Nieuwjaarsdag (1 januari): gesloten

 

Rolstoeltoegankelijk | Honden niet toegestaan

 

Roderick Zoekt Licht | Kerstverhalen in Limburg

In Roderick Zoekt Licht gaat priester Roderick Vonhögen op zoek naar hoopvolle verhalen, optimistische mensen en warme tradities die verbinden. In deze aflevering brengt hij een bezoek aan MergelRijk om een kijkje te nemen bij het kerstverhaal in een miniatuurwereld van 30 meter lang waar wel meer dan een jaar aan gewerkt is geworden door Christien Dijkstra.  

Kijk je mee?

KinderKerststad bij Kerstminiaturen in MergelRijk

Klein is hier dubbel fijn…
Niet alleen volwassenen, maar juist ook kinderen kijken hun ogen uit in MergelRijk. Samen met het hele gezin verwonder je je over de eindeloze details in de Kerstminiaturen. Op woensdagmiddag zijn je tickets ook geldig bij Dino Adventure. Hier mag je knutselen met mergel, zoek je fossielen en doe je met het gratis doeboekje een speurtocht langs de coolste dinosauriërs!

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website