Kerstmarkt Fluweelengrot

Meest sfeervolle Kerstmarkt van Nederland!

Onder de kasteelruïne van Valkenburg kronkelen eeuwenoude gangen door de gele mergelsteen. De kerstmarkt die elk jaar zijn kraampjes door de grotten verspreidt, maakt een bezoek aan deze knusse grot nóg betoverender.

De meer dan 50 sfeervol aangeklede kraampjes met verrassende kerstspullen laten ook ruimte voor zicht op de historische houtskooltekeningen en andere grotkunst op de uitgehakte mergelmuren. Geuren van typische kerstmarktlekkernijen verspreiden zich over het uitnodigende, ondergrondse horecaplein: wees welkom!

Bezoek de Fluweelengrot!

Ga goed voorbereid op pad en plan je bezoek van te voren. Let op: bij de grot is géén dagkassa aanwezig, koop je tickets voor de Kerstmarkt in de Fluweelengrot online. De Fluweelengrot is rolstoeltoegankelijk en honden zijn niet toegestaan. 

Stem op Kerststad Valkenburg !

Kerststad Valkenburg is in de race om in de top 10 te komen voor Europeans Best Christmas Destination! Naast dat we ook verkozen zijn tot Best Christmas Destination van Nederland dit jaar, dingen we ook mee naar de Europese titel. Stem jij mee? Klik dan hier!