De mooiste kribkeswandelingen rondom Kerststad Valkenburg

Ervaar de kerstsfeer in alle rust

Van 6 december t/m 6 januari 2024 zijn er onder andere in het pittoreske Schin op Geul, Sibbe, Broekhem en Houthem St. Gerlach prachtige kribkeswandelingen uitgezet. Deze mooie wandelingen leiden je langs tientallen kribkes (kerststallen), diverse wegkruizen en kapelletjes en is de ideale gelegenheid om in alle rust te genieten van de kerstsfeer. 

Als je op zoek bent naar een betoverende kerstervaring, dan zijn de kribkeswandelingen in en om de natuur van Valkenburg een absolute must-do. De jaarlijkse kribkeswandelingen, laten de warmte en magie van Kerstmis op unieke wijze zien. Tijdens de verschillende kribkeswandelingen loop je in de omgeving van Valkenburg van kribke naar kribke (het Limburgse woord voor kerststal). Ieder kribke heeft zijn eigen unieke sfeer, vaak aangevuld met lampjes of een bewegend iets. De routes zijn afwisselend in lengte, waardoor er altijd wel een route is die jij kunt lopen. Kortom: De kribkeswandelingen zijn een welkome afwisseling tijdens de drukke kerstdagen!

De routes zijn ideaal voor families met kinderen om op een leuke manier de kerstgedachte te bewonderen bij de vele prachtig opgezette kribkes! Op diverse locaties langs de routes is het mogelijk om even lekker pauze te nemen met een (warm) drankje en heerlijke lekkernijen.

Ontdek de verschillende kribkeswandelingen

Krijg een impressie van de kribkeswandelingen

Op pad met Jenneke langs de kribkes: "Wandelen is heerlijk door het winterse landschap van het Heuvelland met zijn prachtige uitzichten, zeker nu er allemaal kribkeswandelingen worden uitgezet. Dat zijn superleuke routes door de natuur of door dorpskernen van kerststalletje naar kerststalletje. Overal doen mensen hun best de mooiste ‘kribkes’ tentoon te stellen, vaak met lichtjes en bewegende elementen. Is ook erg leuk om met je kinderen te doen."

Ontsnap aan de drukke kerstdagen